Samenvatting: AFC Amsterdam – ASV De Dijk (0-0) 0-2

ASV De Dijk heeft de eerste van de drie derby’s van het seizoen gewonnen van AFC. In de tweede ronde van het kwalificatie toernooi van de KNVB beker won De Dijk met 0-2 door doelpunten van Harry Zwarthoed en Loukili. AFC eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Sam Nijpels.

De verwachtingen waren hooggespannen vooraf, maar heel aantrekkelijk werd het nooit. Het was duidelijk te zien dat beide teams nog zoekende waren naar de juiste samenstelling en het speltype dat ze dit seizoen willen spelen. Spits Jack Tuyp kreeg namens De Dijk twee levensgrote kansen in de openingsfase van de wedstrijd. Eerst kon hij niet profiteren van fouten van Tom van den Brink en Magid Jansen (schot net naast) en in de twintigste minuut speelde hij zich goed vrij na een pass van Robert Verschraagen, maar zag hij doelman Joey Potveer reddend optreden.

De eerste echt kans voor AFC kwam na een half uur spelen. Een geblokt schot van Eelke de Graaf leverde een hoekschop waarna Tom van den Brink ineens oog-in-oog stond met Jeroen Verhoeven. De doelman kwam als winnaar uit de strijd. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf schoot Zwarthoed bijna in eigen doel namens De Dijk en kon Van den Brink niet profiteren na een fout van Raymond Baten. Wederom stond Jeroen Verhoeven een treffer in de weg.

Na rust bleven de kansen in eerste instantie achterwege. Zaimi kreeg in die fase de grootste kans namens AFC, maar Jeroen Verhoeven stond wederom een treffer in de weg. Na twintig minuten naam De Dijk het heft weer in handen. Invaller Chakib Tayeb schoot met een volley hoog over en Nabil el Gourari zag Potveer een treffer in de weg staan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het breekpunt kwam een kwartier voor tijd toen Sam Nijpels (te hoog been) zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Het middenveld weer door beide ploegen veelvuldig overgeslagen en zo ontstonden er kansen aan beide kanten. Loukili en Verschraagen scoorden niet, maar in de 86ste minuut was het toch raak. Ahahaoui gaf goed voor en Zwarthoed schoot bij de eerste paal binnen. Het verzet van AFC was gebroken. Op aangeven van Tayeb zorgde Loukili nog voor de 0-2.
Potveer kan het schot van Tayeb nog keren, maar Loukili scoort in de rebound de 0-2

ASV De Dijk plaats zich daarmee voor het derde achtereenvolgende jaar voor het hoofdtoernooi. Na uitschakeling tegen Fortuna Sittard en Vitesse hoopt trainer Jochem Twisker weer op een mooie betaald voetbal organisatie. De loting is aanstaande zaterdag.

Bron: Amsterdamsche Voetbal


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.