VIDEO en wedstrijdverslag: VVSB – ASV DE Dijk (1-0) 1-3

Krankzinnige overwinning ASV De Dijk tijdens Tweede Divisie-debuut bij VVSB

 

 

 

 

ASVDe Dijk heeft haar debuut in de Tweede Divisie opgeluisterd met een overwinning. De ploeg van Jochem Twisker boog op bezoek bij VVSB in Noordwijkerhout in blessuretijd een 1-0 achterstand om in een 1-3 zege, door doelpunten van Jerghinio Sahadewsing, Abderrahim Loukili en Nabil el Gourari.

Op het moment dat de vierde official het bord omhoog hield met daarop de vijf minuten blessuretijd, mocht Sahadewsing iets buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Het leek de laatste kans om nog verandering te brengen in de stand. De bal verdween over de muur in het doel en spelers van VVSB stonden verbaasd toe te kijken: 1-1. Dat was voor De Dijk meteen het moment om erop en erover te gaan.

De gehele tweede helft klopte De Dijk in de jacht op de gelijkmaker al nadrukkelijk aan de deur van VVSB. Na een moeilijk eerste half uur, waarin Loyd van der Wilden namens de thuisploeg doelman Jeroen Verhoeven met een hard schot in de korte hoek kansloos liet, ging De Dijk pas met de 1-0 achterstand op het scorebord echt voetballen. Verder dan twee kleine kansen voor Loukili en El Gourari kwamen de gasten nog niet. “In de eerste helft hadden we nog niet de scherpte die vereist is op dit niveau”, oordeelde Twisker na afloop.

In de tweede helft vonden de Amsterdammers doelman Ruben Valk meerdere malen op hun weg. De sluitpost redde fraai op inzetten van achtereenvolgens El Gourari (vrije trap), Tim Ruder (kopbal) en Harry Zwarthoed (afstandsschot). Aan de andere kant moest De Dijk oppassen dat het niet werd afgetroefd in de tegenaanval. Jeroen Verhoeven was alert bij een halve volley van Frans van Niel en zag Tommy Bekooy tien minuten voor tijd de lat raken.

Vlak daarvoor moest VVSB met tien man verder na een rode kaart voor VVSB-verdediger Sven Verlaan, die een elleboogstoot uitdeelde aan El Gourari. Met een man meer hing de gelijkmaker in de lucht, maar de tijd was de grootste vijand voor de Amsterdammers. Het voordeel van de gasten was dat zij er qua fitheid beter voorstonden dan VVSB. Die ploeg had nog 120 minuten in de benen van een bekerwedstrijd woensdagavond, terwijl De Dijk na de zege op AFC alle tijd had zich op de seizoensopener voor te bereiden. “Bij VVSB stonden er een paar op omvallen. Wij konden vol gas blijven geven. De hele tweede helft hebben we gedomineerd.”

Het kleine beetje geluk dat de ploeg van Twisker nodig had, kwam in blessuretijd. Drie minuten na de gelijkmaker van Sahadewsing gaf Loukili de bal in de scrimmage het laatste zetje om voor de 1-2 te zorgen. In de allerlaatste seconden bekroonde El Gourari een individuele actie met de 1-3 door de bal in de verre hoek te schuiven. “Zo laat in de wedstrijd moet je ook een beetje geluk hebben. Aan de ene kant zijn dit bonuspunten, omdat de doelpunten zo laat pas vallen, maar over de hele wedstrijd gezien vind ik het een verdiende zege.”

Foto:

Bron: amsterdamsche Voetbal


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.