Oud-goalie Verhoeven runt Indoorspeeltuin met leertraject: ”Vergelijkbaar met het ontvangen van de schaal”

Van een zwart gat na zijn voetbalcarrière heeft Jeroen Verhoeven (42) geen last. Na jarenlang onder de lat te hebben gestaan, opende de ondernemer vier jaar geleden een indoorspeeltuin. Leerlingen kunnen er spelen, werken, koken en een vak leren om hun eigen pad in de maatschappij te vinden: ”De euforie die je dan voelt, maakt het echt kicken.”

Trotse Eigenaar van Indoorspeeltuin Plezier en Plezier in Zorg.

Een vrolijke Verhoeven zwaait de deuren open van de zorginstelling Plezier in Hilversum. Schilderijen van kinderen hangen aan de muur, speelgoed dwaalt rond en stickers plakken op de ramen van de klaslokalen. De indoorspeeltuin is niet zomaar een speeltuin, maar een plek met een leertraject en dagbesteding voor zo’n negentig tot honderd jongeren die het zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs niet hebben gered. In plaats van thuis zitten sturen Verhoeven & co de kinderen hier richting een school of baan.

Het gaat meestal om jongeren met autisme of een angststoornis, die bang zijn om fouten te maken. Verhoeven wil juist hen er weer bovenop helpen: ”Er was eens een jongen die uitviel, die bij ons ging leren koken. Frituren, goede salade maken, verse broodjes. Die heeft zichzelf herpakt, is naar de snackbar om de hoek gegaan en heeft gezegd: ik kan dit. Daar is hij aan de slag gegaan, trotser kun je ons niet maken.”

Veelbesproken reservekeeper

Vanuit zijn nieuwe rol in de zorg kan Verhoeven terugkijken op zijn voetballeven, waar hij ooit een heel ander doel verdedigde. Als jeugdproduct van Ajax kwam hij rond de eeuwwisseling terecht bij RKC Waalwijk, waarna FC Volendam aanklopte. Vanuit daar maakte Verhoeven een opvallende transfer naar Ajax. ”Ik had een goed seizoen. Volendam degradeerde, maar zelf kon ik aardig in de picture komen. Als de landskampioen komt, hoef je niet twee keer na te denken. (…) Ik heb een fantastische periode gehad door met minimale middelen maximale dingen te halen.”

Met zijn robuuste figuur wist Verhoeven precies wat hij kon en accepteerde hij zijn reserverol in Amsterdam. ”Ik kon wel keepen, maar ik was ook realistisch. Als Vermeer en Stekelenburg een goede dag hadden, dan kwam ik daar niet bij qua niveau.” De naam van Verhoeven zal altijd gekoppeld blijven aan pizza, sinds de supporters op de tribune dat naar hem riepen. ”Er werd altijd veel over mij geschreven. Als ik een fout zou maken, dan zou het liggen aan mijn lijf. Een stap in mijn carrière heb ik nooit kunnen zetten daardoor. Dan hoor je: als we jou nemen, dan krijg je onrust.”

Verhoeven werd nog tweede keeper bij FC Utrecht en keerde later terug bij Volendam. Niet alles in zijn voetbalcarrière is geslaagd, maar een van de hoogpunten is het ontvangen van de schaal op het museumplein na het 30e landskampioenschap van Ajax. Dat gevoel vergelijkt hij met wat de zorg voor jongeren kan oproepen. ”Ik kreeg een kaartje: ‘dankjewel dat we weer een gezin kunnen zijn’. Totaal andere context, maar wel dezelfde euforie die je voelt. Dat maakt het echt kicken.”

Bron: ESPN.NL


Weten wat wij nu precies doen bij Plezier?

Wij hebben Indoorspeeltuin Plezier en Plezier in Zorg opgezet, waarin wij ouders en kinderen een fantastische sportieve en gezonde dag bezorgen. Wij zijn deze binnen speeltuin opgezet met enthousiaste en betrokken medewerkers die plezier hebben in hun werk en trots zijn op de organisatie waarin zij werken.

Door de indoor speeltuin als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk of stage. De jongeren vinden vaak 5 dagen werken aan hun schoolwerk erg veel, om deze jongeren te laten snuffelen aan werken in de maatschappij kunnen ze leren, werken of stage lopen bij de indoorspeeltuin Plezier.

Dit project dient als maatschappelijk doel om de afstand tot de arbeidsmarkt voor deze jongeren te verkleinen. We merken dat er voor deze doelgroep steeds minder werk en stages te vinden zijn in de maatschappij, dat zorgt ervoor dat deze jongeren overal tussen en uit vallen. De jongeren kunnen ontzettend veel alleen hebben daar goede begeleiding bij nodig.

Wij zijn een indoor speelparadijs gestart waar deze jongeren een onderdeel van zijn, ze kunnen bij ons werken, leren en stages lopen. Er zal intensief begeleiding zijn om deze jongeren op weg te helpen. Ze zullen weer succes ervaringen gaan beleven en daar gaan ze enorm van groeien en ontwikkelen.

Om deze intensieve zorg te kunnen bieden zijn wij Plezier in Zorg gestart.

Wij bieden bij Plezier in Zorg verschillende begeleidingsvormen voor jongeren aan.
* Dagbesteding Indoorspeeltuin Plezier
* Dagbesteding Leertraject
* Naschoolse begeleiding
* Ambulante begeleiding

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.