Oud-goalie Verhoeven runt Indoorspeeltuin met leertraject: ”Vergelijkbaar met het ontvangen van de schaal”

Van een zwart gat na zijn voetbalcarrière heeft Jeroen Verhoeven (42) geen last. Na jarenlang onder de lat te hebben gestaan, opende de ondernemer vier jaar geleden een indoorspeeltuin. Leerlingen kunnen er spelen, werken, koken en een vak leren om hun eigen pad in de maatschappij te vinden: ”De euforie die je dan voelt, maakt het echt kicken.”

Trotse Eigenaar van Indoorspeeltuin Plezier en Mexa Zorg.

Een vrolijke Verhoeven zwaait de deuren open van de zorginstelling Plezier in Hilversum. Schilderijen van kinderen hangen aan de muur, speelgoed dwaalt rond en stickers plakken op de ramen van de klaslokalen. De indoorspeeltuin is niet zomaar een speeltuin, maar een plek met een leertraject en dagbesteding voor zo’n negentig tot honderd jongeren die het zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs niet hebben gered. In plaats van thuis zitten sturen Verhoeven & co de kinderen hier richting een school of baan.

Het gaat meestal om jongeren met autisme of een angststoornis, die bang zijn om fouten te maken. Verhoeven wil juist hen er weer bovenop helpen: ”Er was eens een jongen die uitviel, die bij ons ging leren koken. Frituren, goede salade maken, verse broodjes. Die heeft zichzelf herpakt, is naar de snackbar om de hoek gegaan en heeft gezegd: ik kan dit. Daar is hij aan de slag gegaan, trotser kun je ons niet maken.”

Veelbesproken reservekeeper

Vanuit zijn nieuwe rol in de zorg kan Verhoeven terugkijken op zijn voetballeven, waar hij ooit een heel ander doel verdedigde. Als jeugdproduct van Ajax kwam hij rond de eeuwwisseling terecht bij RKC Waalwijk, waarna FC Volendam aanklopte. Vanuit daar maakte Verhoeven een opvallende transfer naar Ajax. ”Ik had een goed seizoen. Volendam degradeerde, maar zelf kon ik aardig in de picture komen. Als de landskampioen komt, hoef je niet twee keer na te denken. (…) Ik heb een fantastische periode gehad door met minimale middelen maximale dingen te halen.”

Met zijn robuuste figuur wist Verhoeven precies wat hij kon en accepteerde hij zijn reserverol in Amsterdam. ”Ik kon wel keepen, maar ik was ook realistisch. Als Vermeer en Stekelenburg een goede dag hadden, dan kwam ik daar niet bij qua niveau.” De naam van Verhoeven zal altijd gekoppeld blijven aan pizza, sinds de supporters op de tribune dat naar hem riepen. ”Er werd altijd veel over mij geschreven. Als ik een fout zou maken, dan zou het liggen aan mijn lijf. Een stap in mijn carrière heb ik nooit kunnen zetten daardoor. Dan hoor je: als we jou nemen, dan krijg je onrust.”

Verhoeven werd nog tweede keeper bij FC Utrecht en keerde later terug bij Volendam. Niet alles in zijn voetbalcarrière is geslaagd, maar een van de hoogpunten is het ontvangen van de schaal op het museumplein na het 30e landskampioenschap van Ajax. Dat gevoel vergelijkt hij met wat de zorg voor jongeren kan oproepen. ”Ik kreeg een kaartje: ‘dankjewel dat we weer een gezin kunnen zijn’. Totaal andere context, maar wel dezelfde euforie die je voelt. Dat maakt het echt kicken.”

Bron: ESPN.NL


Weten wat wij nu precies doen bij Plezier?

Bij Plezier hebben we een team van enthousiaste medewerkers die net zo gek zijn op Plezier als jij! Maar wat ons echt speciaal maakt, is dat we meer zijn dan zomaar een speeltuin. We zijn een speeltuin met een missie. We geven kansen aan mensen met een beperking, zodat zij ook deel uit kunnen maken van ons Plezierteam. Want laten we eerlijk zijn, er is niets beters dan werken met mensen die net zo gepassioneerd zijn over plezier als wij!

Hier mag iedereen zichzelf zijn en doen waar ze goed in zijn. En weet je wat het allerleukste is? We hebben Mexa Zorg opgericht, zodat we nóg meer kunnen doen. Daar bieden we verschillende vormen van begeleiding aan voor jongeren en jongvolwassenen. Cool, toch?

👇 Klik hieronder voor meer info en neem contact met ons op voor al je vragen en mogelijkheden op het gebied van zorg. 👇 🚀

ℹ️ Wat je bij ons vindt:

– Dagbesteding bij Indoorspeeltuin Plezier
– Dagbesteding bij Brasserie Tuinzicht
– Individuele begeleiding
– Contact met Mexa Zorg

Plezier maken, ontwikkelen, en samen een feestje bouwen, dat is waar we voor staan!

Bedankt dat jij ook een stukje van ons Plezierverhaal bent. 🎉🌈💫

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.