Jeroen Verhoeven werkt bij ASV De Dijk prima samen met Jochem Twisker

Het was voor twee Bussumers, van wie er eentje inmiddels in Blaricum woont, feest afgelopen weekend. De voetballers van De Dijk stootten in hun debuutjaar in de derde divisie direct door naar de tweede divisie, waarin ze het mogelijk moeten opnemen tegen IJsselmeervogels en Spakenburg. Jeroen Verhoeven, voormalig prof van RKC, Volendam, Ajax en FC Utrecht, maakte het mee als keeper.

Door: Gijs Moerman
Bron: Gooi en Eemlander

En op de bank zat Jochem Twisker, de man die furore maakte aan de ’blauwe’ kant van De Westmaat. Als assistent van de weggestuurde Johan de Kock schoof hij door en maakte Spakenburg kampioen. In het laatste seizoen in Bunschoten kreeg hij te maken met enkele onwillige spelers, waarna De Dijk hem oppikte. Een keus waarvan geldschieter Heino Braspenning geen spijt zal hebben gehad.

Verhoeven, die van Bussum naar Blaricum verhuisde, is bijna 37 en met hem onder de lat beleefde De Dijk dus een topjaar. „Ja, erg constant was het. We hebben een heel ervaren groep met jongens die al heel hoog hebben gespeeld en die zich niet gek laten maken. Die bij een achterstand denken: het komt wel goed vanmiddag. En het kwam dus ook bijna altijd goed.”

De doelman was na FC Utrecht nog een periode bij Volendam, maar coach Robert Molenaar hield vast aan zijn eerste keeper, waarna Verhoeven besloot dat hij zou vertrekken. „En toen belde Heino Braspenning, die nog een tijd mijn keeperstrainer is geweest bij Volendam. Een heel gedreven man en, niet onbelangrijk, hij heeft verstand van voetbal. Hij is natuurlijk verantwoordelijk voor de kracht van deze selectie. Ik heb groot respect voor mijn ploeggenoten, van wie de meesten gewoon veertig uur per week werken. Dat ze dan hiertoe in staat zijn, petje af. Het zegt veel over de liefde die ze voelen voor het voetbal.”

Aan Twisker de taak om al die ervaren jongens, die meestal niet op hun mondje gevallen zijn, te managen. Hij is een correcte, rustige man die er eigenlijk altijd in slaagt om met een objectieve bril op te kijken naar de prestaties van zijn elftallen. Verhoeven roemt zijn coach, van wie hij vermoedt dat die ook op een hoger niveau uit de voeten zou kunnen.

„Jochem heeft het gewoon heel goed gedaan, zoals hij eigenlijk overal uitstekend werk heeft afgeleverd”, spreekt Verhoeven bewonderend. „Hij is tactisch sterk en inderdaad, jongens met een grote staat van dienst hebben vaak een eigen mening. Dan moet je als trainer een goed verhaal hebben, anders prikken ze er zo doorheen. Jochem heeft een goed verhaal en is duidelijk. En dan helpt het natuurlijk altijd mee als de resultaten goed zijn.”

Bron: Gooi en Eemlander
Schrijver: Gijs Moerman


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de jongeren die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.