Interview in de Panorama “De voldoening die ik haal uit mijn werk is niet te vergelijken met profvoetbal”

Deze maand sta ik met een interview in de Panorama.

‘Autisme en angststoornissen’
Bron: Panorama door Nick Dijkman

Na zijn jarenlange periode als doelman van FC Volendam (2002-2009) en zijn rol als reservekeeper bij Ajax (2009-2012), liet de beste vriend van Jeroen Verhoeven (43) hem in zijn periode bij FC Utrecht (2012-2015) nadenken over zijn leven na het voetbal. “Hij runde een zorginstelling voor jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt, dat moeten je denken aan jongeren met autisme, angststoornissen en andere aandoeningen, maar miste daarin een stukje arbeid.

Hij overhandigde mij toen een lijst met werkzaamheden die deze jongeren eventueel zouden kunnen doen en onder welke omstandigheden dat plaats zou moeten vinden. Dan moet je denken aan het feit dat ze ergens werkzaam zouden moeten zijn waar ze fouten mochten maken, geen stress ervaarden, genoeg ruimte hadden om te ontladen, zelfredzaam konden worden en aan hun sociale contacten konden werken. Niet veel later zat ik met mijn kinderen in een indoor speeltuin en kon ik al die punten afvinken, waarna ik mijn vriend en ik besloten: we gaan een indoorspeeltuin beginnen en die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt daar laten werken.

Jeroen verhoeven in de Panorama met mexa zorg indoorspeeltuin plezier en brasserie Tuinzicht

Ik ben toen in de periode dat ik in 2015 van FC Utrecht terug naar FC Volendam ging, een businessplan gaan schrijven en gaan uitzoeken hoe we dat konden realiseren. Ik vond computerwerk altijd al erg leuk en in deze tijd kun je online veel vinden. Dus ik nam tal van businessplannen door en kreeg een steeds beter beeld van wat er allemaal in zou moeten staan en op welke wijze wij onze indoorspeeltuin rendabel konden maken.
Topsporters gaan overal volle bak in, stoppen niet, en gaan door waar anderen stoppen. Ik ben gewoon doorgegaan, heb me ingelezen, van alles geprobeerd, veel gemaakt en tal van versies na laten kijken door de VVCS (spelersvakbond – red.). Waar moet ik op letten? Waar kijken banken naar? Zodoende heb ik geleerd hoe ik dat het beste kon doen.”

In 2018 openden Jeroen en zijn compagnon hun Indoorspeeltuin Plezier in Soesterberg en niet veel later voegden zij ook scholing van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt toe aan hun dagelijkse werkzaamheden.

Toch zijn Jeroen en zijn compagnon recent uit elkaar gegaan. “Ik focus me nu op de arbeidsmatige dagbestedingen- Mexa Zorg, de scholing is in handen van mijn ex-compagnon. Ook run ik samen met Hilverzorg een brasserie in het dementiecentrum, ZonneHoeve in Hilversum, waar veel van onze jongeren/ volwassenen werken. Ze koken iedere dag de maaltijden voor de bewoners, staan achter de bar, en zo snijdt het mes aan twee kanten: de dementerende ouderen kunnen weer in de brasserie terecht en de jongeren/volwassenen hebben een nuttige dagbesteding.”  

De voldoening die Jeroen uit zijn huidige werkt haalt, is niet te vergelijken met zijn laatste fase in het profvoetbal. “Het voetbal is steeds individualistischer geworden. Profvoetballers zijn tegenwoordig individu’s in een team. Dat werd de laatst jaren erger. Sommige jongens deden een dag voor een wedstrijd zware krachttraining om zelf op langere termijn beter worden, maar daar had het team een dag later niets aan. Dan stonden ze met zware benen op het veld… Toen wist ik: ik wil dingen samendoen, iets betekenen voor iemand. Dat doe ik nu.”


Ontdek onze unieke arbeidsmatige Dagbesteding locaties

Iedereen Verdient Een Schitterende Toekomst

Bij Mexa Zorg streven we naar een inclusieve en ondersteunende omgeving waar jongeren/ volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen groeien en bloeien.

Onze arbeidsmatige dagbestedingslocaties bieden de mogelijkheid om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen, succeservaringen te beleven en een stap dichter bij een zelfstandige toekomst te komen.

We nodigen ouders en verzorgers uit om samen met ons deze reis van groei en ontwikkeling te ondernemen.

Kies voor Mexa Zorg en geef jouw jongere de kans om te schitteren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze arbeidsmatige dagbesteding het verschil kan maken.

Indoorspeeltuin Plezier: Meer Dan Alleen Spelen

Welkom bij Indoorspeeltuin Plezier, waar plezier maken slechts het begin is!

Onze speeltuin is niet zomaar een plek voor vermaak; het is een stimulerende omgeving waar jongeren/ volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte krijgen om te groeien en te schitteren. Wat begon als een briljant idee om het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt te dichten, is uitgegroeid tot een inclusieve plek waar jongeren/ volwassenen werken, leren en stages lopen.

In ons gezellige restaurant serveren ze met trots heerlijke gerechten, en in de speeltuin staan ze klaar om bezoekers met een glimlach te assisteren. Deze ervaringen zijn niet alleen leuk, maar ze helpen jongeren ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle succeservaringen op te doen.

Ontdek hoe Indoorspeeltuin Plezier een brug slaat tussen plezier, groei en arbeidsmatige ontwikkeling. Kom langs en geniet van een speelse ervaring waar elk bezoek bijdraagt aan het schitterende potentieel van onze jongeren. 🌟🎈

Brasserie Tuinzicht: Leren in een Gastvrije Omgeving

Bij Brasserie Tuinzicht geloven we sterk in de kracht van jongeren/volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze brasserie wordt gerund door deze getalenteerde jongeren/ volwassenen.

Hier kunnen ze hun talenten ontwikkelen in de horecabranche terwijl ze worden ondersteund door onze betrokken medewerkers. De menukaart is samengesteld met de nadruk op versheid en kwaliteit, en onze jongeren werken met toewijding aan het bereiden van heerlijke gerechten. Daarnaast organiseren we regelmatig evenementen en activiteiten om de gemeenschap samen te brengen.

Brasserie Tuinzicht het goede eten hand in hand gaat met de prachtige bosrijke omgeving! Wij zijn trots om je te verwelkomen in onze brasserie, gevestigd in het expertise centrum Zonnehoeve van HilverZorg.

👇 Klik hieronder voor meer info en neem contact met ons op voor al je vragen en mogelijkheden op het gebied van zorg. 👇 🚀

ℹ️ Wat je bij ons vindt:

– Dagbesteding bij Indoorspeeltuin Plezier
– Dagbesteding bij Brasserie Tuinzicht
– Individuele begeleiding
– Contact met Mexa Zorg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.