Biografie

Wat leuk dat je meer informatie wil lezen over mijn voetbal carrière en wat ik na mijn voetbal carrière ben gaan doen.. Je kan op deze Biografie pagina alles lezen. Hoe het allemaal is begonnen!.
Alvast bedankt.

In 1985 ben ik begonnen met voetballen in de F-jes van BFC in Bussum. In deze tijd was ik geen keeper, maar een zeer snelle en graag op doel schietende rechtsbuiten.  Van mijn opa Opening BFC Kantine kleinkreeg ik bij ieder doelpunt dat ik scoorde 1 gulden. Hierdoor speelde ik de bal natuurlijk erg weinig af en de betaling werd steeds hoger, waardoor mijn opa besloot dat het wel genoeg was. In de BFC E1 kleinD3 van BFC werd ik gevraagd voor de C1, maar alleen als ik zou gaan keepen. Na een jaar in de C1 gespeeld te hebben werd ik gevraagd om in de B1 te gaan keepen van BFC. Ik was een half jaar aan het spelen in de B1, toen ik een brief kreeg van Ajax dat ik door hun gescout was. Ik mocht een proeftraining bij keeperstrainer Frans Hoek ondergaan. Na die proeftraining heb ik nog heel wat trainingen moeten doorstaan om bij Ajax te mogen gaan voetballen.

In de jeugd van Ajax heb ik de volgende teams doorlopen: B2, B1, A2, A1 en nog een jaar de A1. In deze elftallen speelde ik samen met hele goede voetballers die opgeleid zijn bij Ajax. Zoals, Tim de Cler (Feyenoord), Mike Zonneveld (PSV), Sander Keller (FC Utrecht), Michael Lamey (MSV Duisburg) Andy van der Meyde (Everton). Mijn trainers bij Ajax waren Frans Hoek, Heini Otto, Dick de Groot, Herman Borman, Jan Olde Riekerink.

RKC protret foto

Bij Ajax A1 kreeg ik te horen dat ik in hun ogen niet de beoogde Ajax-keeper was. Hierna maakte ik de overstap naar RKC Waalwijk. Daar heb ik 3 jaar gespeeld achter de keepers Rob van Dijk en Khalid Sinouh. De trainer van RKC was toen Martin Jol.  Ik heb daar heel veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je moest omgaan met het profvoetbal en dat je niet, zoals in de Ajax-jeugd, altijd wint. Na deze fijne en leerzame periode heb ik Waalwijk verruild voor het mooie Volendam.

Toen ik bij Volendam kwam, speelde ik het eerste seizoen (2002-2003) niet. Dit was onder trainer Henk Wisman. Toch was het een bijzonder seizoen voor mij omdat Volendam promoveerde via de nacompetitie. We maakten de stap naar de eredivisie. Mijn keeperstrainer was toen Fred Elfring.

In het eredivisieseizoen (2003-2004) kreeg ik van trainer Johan Steur na een half seizoen de kans om mijn debuut te maken in de eredivisie. Dat was op 1 februari 2004 tegen Groningen. Ik speelde nog 16 wedstrijden in de eredivisie. Helaas degradeerden wij via de nacompetitie.Jeroen Verhoeven geklopt biografie

Voor het seizoen 2004-2005 in de Gouden Gidsdivisie, werd de trainer Job Dragtsma aangesteld. Zijn keeperskeuze viel op mijn collega Frank van der Geest. Na een blessure van mijn collega en een trainerswissel kreeg ik mijn kans. Onder de nieuwe trainer Ernie Brandts heb ik nog 3 competitiewedstrijden en alle wedstrijden in de nacompetitie kunnen spelen.

In het seizoen 2005-2006 speelde ik 7 wedstrijden, toen ik thuis (bij het vuilnis buitenzetten) een glasplaat in mijn been kreeg. Daarnajeroen Verhoeven speler van het jaar 2006-2007 ben ik er een paar weken uitgeweest. Ik heb dat seizoen nog wel 16 wedstrijden kunnen spelen. Mijn keeperstrainer was dit jaar Jan Willem van Ede (oud-keeper van o.a. FC Utrecht, PSV en NAC Breda).

Trainer Ernie Brandts verliet FC Volendam. Voor het nieuwe seizoen van 2006-2007 kwam trainer Stanley Menzo. Ik heb dit seizoen alle 38 wedstrijden in de competitie van de Jupiler Leage gespeeld. Dit seizoen werd ik speler van het jaar.

Jeroen verhoeven met kampeionschaal jupilerHet seizoen 2007-2008 is voor mij onvergetelijk. In de Jupiler Leage speelde ik 38 wedstrijden. In een nek-aan-nek-race met RKC Waalwijk zijn wij kampioen geworden van de Eerste Divisie. Dit gebeurde onder trainer Stanley Menzo en keeperstrainer Jan Willem van Ede. jeroen Verhoeven troost Gerry Koning klein

Het Eredivisieseizoen 2008-2009, heb ik 34 wedstrijden gespeeld en zijn wij met aanvallend voetbal gedegradeerd. Mijn trainers waren Frans Adelaar en keeperstrainer Edwin Zoetebier. Tevens train ik dit jaar 1 keer per week met een personal trainer Ruud Jacobs. hij trainde onder andere met  Yolanthe Cabau van Kasbergen, Jan Smit, Monique Smit, Siem en Luuk de Jong en Jack Tuyp.
votownHet begin van seizoen 2009-2010 waren mijn trainers Edward Sturing en keeperstrainer Dennis Nederlof. Een leuk weetje is dat het hoofdsponsorschap van FC Volendam is verzorgd door Votown Allstars ( Nick & Simon, De 3 J’s en Jan Smit).
Ajax.nl
Tijdens de voorbereiding van FC Volendam ben ik overgenomen door voetbalclub AFC Ajax. Mijn trainer bij Ajax was Martin Jol en de keeperstraining wordt gegeven door Carlo l’Ami. In dit seizoen hebben we de knvb beker gewonnen.jeroen verhoeven met kampioensschaal In de winter van 2010/2011 is Frank de Boer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Tevens hebben we het landskampioenschap behaald. Dit seizoen heb ik drie eredivisie wedstrijden gespeeld, een knvb bekerwedstrijden en twee Europaleague werstrijden.

In het seizoen 2011/2012 heb ik in de winterstop aangegeven dat ik Ajax ging verlaten, omdat ik weer wedstrijden wil gaan spelen of actief wil zijn in een andere rol, zodat ik nog belangrijker kan zijn voor een club en team.
Na dat ik heb aangegeven dat ik AFC Ajax ging verlaten hebben we de 31e Landskampioenschap behaald.fc utrecht

Eind september 2012 heb ik een 3 jarig jarig contract getekend bij FC Utrecht. Mijn Trainer bij FC Utrecht is Jan Wouters, Keeperstrainer bij FC Utrecht is Marcel Mul. In het seizoen 2012/2013 hebben we met FC Utrecht het beste seizoen ooit bereikt uit de Utrechtse club geschiedenis. We zijn met FC Utrecht 5e geworden en hebben in de play offs Europees voetbal gehaald.

In het seizoen 2013/ 2014 is mijn trainer bij FC Utrecht nog steeds Jan Wouters en mijn keeperstrainer is oud doelman Stefan Postma.
FC Utrecht is in het seizoen 2013/ 2014 geëindigd op een 10e plaats in de eredivisie.

In het seizoen 2014/2015 is mijn keeperstrainer Stefan Postma en de Hoofdtrainer van FC Utrecht Robby Alflen geworden. We zijn met FC Utrecht dit seizoen 11e geworden.

Hier een korte video compilatie van dit seizoen:

Mijn contract liep na dit seizoen af.

Ik ben het seizoen 2015/2016 op amateurbasis begonnen bij FC Volendam. De hoofdtrainer is Robert Molenaar  en mijn Keeperstrainer is Edwin Zoetebier. Op 1 januari 2016 heb ik een contract getekend voor 6 maanden bij FC Volendam.

Na dit seizoen gespeeld te hebben bij FC Volendam ben ik gestopt met prof voetbal en ben ik benaderd door ASV De dijk uit Amsterdam. Ik speel nu bij ASV de Dijk.
Mijn keeperstrainer bij ASV De Dijk is Rob Prevoo.
Wij zijn met ASV De Dijk na pas 31 wedstrijden gespeeld te hebben kampioen geworden van de Derde Divisie Zondag. Door het kampioenschap verzekert ASV De Dijk zich van een plek in de Tweede Divisie.

In het seizoen 2017/2018 zijn wij gestart met ASV De Dijk in de Tweede Divisie van de KNVB. In dit seizoen hebben we voor de KNVB Beker geloot tegen mijn oude club AFC Ajax. Deze beker wedstrijd werd gespeeld in het FC Volendam stadion.

Na 20 jaar profvoetbal heb ik moeten besluiten door aanhoudende blessures dat ik per 1 december 2017 mijn overeenkomst met Asv De dijk heb ontbonden.

Ik wil graag via deze weg iedereen bedanken die mij tijdens mijn voetbal carrière heeft gesteund in goede en slechte tijden.  BEDANKT  DAARVOOR!

Ik wil graag via deze weg iedereen bedanken voor de hele mooie tijd die ik heb mogen hebben in de voetballerij. Begonnen in de jeugd bij Ajax via RKC Waalwijk naar  kampioenschappen met AFC AJAX, FC VolendamASV De Dijk, het behalen van Europees voetbal met FC Utrecht

Gelukkig kan ik mij nu volledig focussen op ons volgende doel!
Het Starten van Sociaal en Maatschappelijke project Indoorspeeltuin Plezier!

TOCH WEL EEN MOOI ERELIJSTJE

FC Volendam

2002/2003 Promotie naar Eredivisie via nacompetitie
2007/2008 Kampioen Eerste divisie (Jupiler League)
2008/2009 Halve Finale KNVB beker

AFC Ajax

2009/2010 Finalist Johan Cruijff Schaal
2009/2010 Winnaar KNVB beker
2010/2011 Finalist Johan Cruijff Schaal
2010/2011 Finalist KNVB beker
2010/2011 Landskampioen (Kampioen Eredivisie)
2011/2012 Landskampioen (Kampioen Eredivisie)

FC Utrecht

2012/2013 Behalen Europees Voetbal

ASV De Dijk

2016/2017 Kampioen Derde Divisie

Samen met Hayler Tamboer zijn wij op 21 augustus 2018 Indoorspeeltuin Plezier gestart.
Wij spannen ons in voor projecten die werkelijk een maatschappelijk en Sociaal oogmerk hebben.

Wij hebben Indoorspeeltuin Plezier opgezet, waarin wij ouders en kinderen een fantastische sportieve en gezonde dag bezorgen. Wij zijn deze binnen speeltuin opgezet met enthousiaste en betrokken medewerkers die plezier hebben in hun werk en trots zijn op de organisatie waarin zij werken.

Door de indoor speeltuin als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk of stage.

De jongeren vinden vaak 5 dagen werken aan hun schoolwerk erg veel, om deze jongeren te laten snuffelen aan werken in de maatschappij kunnen ze leren, werken of stage lopen bij de indoorspeeltuin Plezier. Dit project dient als maatschappelijk doel om de afstand tot de arbeidsmarkt voor deze jongeren te verkleinen.

We merken dat er voor deze doelgroep steeds minder werk en stages te vinden zijn in de maatschappij, dat zorgt ervoor dat deze jongeren overal tussen en uit vallen. De jongeren kunnen ontzettend veel alleen hebben daar goede begeleiding bij nodig.
Wij zijn een indoor speelparadijs gestart waar deze jongeren een onderdeel van zijn, ze kunnen bij ons werken, leren en stages lopen.

Er zal intensief begeleiding zijn om deze jongeren op weg te helpen. Ze zullen weer succes ervaringen gaan beleven en daar gaan ze enorm van groeien en ontwikkelen.

Om deze intensieve begeleiding te kunnen bieden zijn wij in naast de Indoorspeeltuin, Plezier in Zorg gestart.

Wij bieden bij Plezier in Zorg verschillende begeleidingsvormen voor jongeren aan.

Plezier in Zorg zit ook in Soesterberg aan de Rademakerstraat 28A
* Dagbesteding Indoorspeeltuin Plezier
* Dagbesteding Leertraject
* Naschoolse begeleiding
* Ambulante begeleiding

Biografie van Jeroen Verhoeven