Oudgediende Jeroen Verhoeven ook voor De Dijk meer dan een keeper

Hugo Borst noemde Jeroen Verhoeven ooit de hoop voor alle dikke kinderen om ooit nog betaald voetbal te halen. Maar sindsdien wordt er minstens zo hard voor de keeper gejuicht als om hem gelachen.

Intussen keept Jeroen Verhoeven in de herfst van zijn carrière aan de dijk in Schellingwoude, bij de plaatselijke ASV. Je kunt het uitbollen noemen voor een 37-jarige, maar intussen speelt hij met de Amsterdammers wel om de enige nationale titel die op zijn rijke palmares nog ontbreekt.

Binnen een tijdsbestek van tien jaar kan Verhoeven de Eredivisie (Ajax), Eerste Divisie (FC Volendam), Tweede en Derde Divisie (De Dijk) en KNVB Beker (Ajax) winnen. Nooit eerder vertoond in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. En zal ooit iemand hem dat na kunnen doen?

Record
Om nou te zeggen dat het record binnen handbereik ligt, is na één speelronde natuurlijk overdreven. Maar Jeroen Verhoeven heeft de start in de Tweede Divisie in elk geval niet gemist. Ook zonder de aan zijn arm geblesseerde Jack Tuyp werd gewonnen, al gebeurde dat pas op de valreep bij VVSB (1-3).

De Dijk wordt gezien als belangrijke outsider voor de titel. En als één van de weinige ploegen die de stap naar de Jupiler League wel aan zou durven. Tegen VVSB speelde het elftal van Jochem Twisker geduldig, wat pas in de extra tijd van het duel werd uitbetaald.

Routine
Ondanks de vele gemiste kansen om het duel veel eerder te laten kantelen, was er geen enkel teken van paniek te bespeuren bij De Dijk toen de tijd begon te dringen. Mede door de routine die de ploeg herbergt, met Jeroen Verhoeven voorop.

Zeker in de openingsfase had de promovendus het even moeilijk, maar met een aantal knappe reddingen hield Jeroen Verhoeven zijn ploeg in de wedstrijd. Alleen op een kiezelhard schot van Loyd van der Wilden moest hij zich gewonnen geven.

Libero
Waar Jeroen Verhoeven als reserve bij Ajax een belangrijke rol vertolkte in de kleedkamer, is hij bij De Dijk ook meer dan een keeper. Met zijn spelhervattingen en verre uitgooien fungeert hij zowat als libero, een mannetje extra dat de ploeg er op moeilijke momenten net even doorheen kan slepen.

Tot de laatste minuut van de wedstrijd leek ook VVSB-keeper Ruben Valk met een aantal weergaloze reflexen aanspraak te maken op een plek in het Elftal van de Week. Maar ondanks de bekende pesterijtjes van de supporters om zijn postuur, lachte uiteindelijk toch zijn collega weer als laatst…

 

Bron: Tweededivisie.nlOnze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.