VIDEO: ASV De Dijk – Jong Sparta Rotterdam (0-0) 1-0

asv De Dijk is na twee duels nog steeds ongeslagen in de Tweede Divisie. Het team van trainer Jochem Twisker versloeg Jong Sparta door een treffer van Tim Ruder in de zeventigste minuut.

Achmed Ahahaoui ontbrak in de basis vanwege een liesblessure. Zijn plek werd vakkundig overgenomen door Jerghinio Sahadewsing. Spits Jack Tuijp was bij zijn vorige club Fc Volendam nog feestelijk uitgezwaaid. Bij de bank begon hij op de bank omdat hij nog niet helemaal fit is.

De Dijk kreeg te maken met een onervaren en zeer verdedigende tegenstander. Raymond Baten kreeg na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd, doelman Bryan Jansen hield zijn doel echter nog lange tijd leeg. Abderrahim Loukili speelde een goede wedstrijd en wist voor de pauze liefst drie keer gevaarlijk te worden. En ook Nabil el Gourari liet twee keer goede acties voor het vijandelijk doel zien. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Bradley Martins zijn tweede gele kaart en benadeelde Jong Sparta.

De Dijk was vooraf gewaarschuwd dat arbiter Te Kloeze zeer weinig zou tolereren en speelde dan ook fair. In de tweede helft werd het spel van de thuisploeg steeds beter. Tuijp en Chakib Tayeb kwamen in het veld om voorin extra power te creëren. Twisker zag dit goed want de Rotterdammers kwamen steeds meer onder druk te staan. Eindelijk kon Ruder de bevrijdende enige treffer van de wedstrijd scoren. De Dijk verzuimde daarna om het duel definitief te beslissen. Met iets meer scherpte had het zeker 3-0 kunnen worden. El Gourari had wel pech dat zijn inzet niet over de doellijn ging. Aan de andere kant kon Frank Schilder de bal nog van de lijn trappen.

Twisker was na afloop duidelijk over de slotfase. ,We hadden het beter moeten uitspelen, en dat veel meer via de buitenkanten. Via het midden ging dat niet goed. We hebben de punten in ieder geval niet verspeeld.’ Door de winst staat het team van Twisker samen met vv Katwijk en Fc Lienden aan kop van de Tweede Divisie. De fans waren zeer opgetogen na afloop. En dat is terecht want er is voldoende kwaliteit om er een prachtig seizoen van te gaan maken. Twisker houdt echter terecht toch een slag om de arm. , Pas na zes of zeven wedstrijden weet je hoe de krachtsverhoudingen in onze klasse echt zijn.’

De Dijk speelt zondag 10 september thuis tegen de Koninklijke HFC.


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.