Jeroen Verhoeven maakt eerste minuten bij overwinning Jong FC Volendam

Jong FC Volendam wint vermakelijke wedstrijd van Jong de Graafschap.

Met nul uit drie (Jong De Graafschap) en een uit twee (Jong Volendam) waren Jong Volendam en Jong De Graafschap op papier aan elkaar gewaagd. In het veld bleek dat ook. In de eerste twintig minuten gebeurde weinig spectaculairs. Maar toen Dylan Mertens uit een prima pass van Genrdige Prijor voor 1-0 zorgde, brak de wedstrijd open. Tot de rust gebeurde er nog van alles. Jeroen Verhoeven toonde zijn klasse, waarna Kevin van Kippersluis in een kansrijke positie niet tot scoren wist te komen. Genrdige Prijor liet een kunststukje zien, maar zijn omhaal verdween over het doel. Het publiek vermaakte zich opperbest. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft moest Jeroen Verhoeven weer vol aan de bak, maar de gelijkmaker die De Graafschap alsnog afdwong was hem te machtig. In een unieke positie had Gijs Luirink met een kopstoot voor een nieuwe voorsprong moeten zorgen. Zijn inzet was echter krachteloos.
In de tweede helft testte Vincent Vermeij de kwaliteiten van Jeroen Verhoeven, die als winnaar uit de situatie tevoorschijn kwam. Zijn razendsnelle spelvoortzetting belandde bij Kevin van Kippersluis, die Dylan Mertens op maat bediende. Een zeer fraaie kopgoal betekende 2-1. Lang kon Jong Volendam hier niet van genieten, omdat een counter over rechts bij Vermeij terecht kwam. Zijn schot verdween hoog in het net. Jong De Graafschap kreeg steeds meer grip op het spel en dwong Jong Volendam ver naar achteren. Tot echte scoringskansen kwam het niet.
Trainer Berry Smit wisselde sterk, wat een nieuwe voorsprong tot gevolg had. Nu was het Denzel Prijor die Nick Runderkamp knap voor de keeper zette. Met 3-2 op het bord gaf De Graafschap nog een keer gas, maar Jong Volendam gaf geen krimp. Integendeel.
Scheidsrechter Bossen legde na het vasthouden door De Graafschap van Nick Runderkamp de bal op de stip. Dylan Mertens nam dit buitenkansje onzorgvuldig, waarmee de kans om de wedstrijd op slot te doen verloren ging. Op de tribune was inmiddels een daklozenteam uit Oostenrijk gaan zitten. Na hun avondmaal hadden deze mannen wel zin in een half uurtje voetbal kijken. Ze lieten zich zeer enthousiast luidkeels horen. Henk Kras denkt erover hen een toeschouwerscontract voor het leven te geven.

Uitslag: 3-2 (1-1)
Opstelling Jong Volendam: Jeroen Verhoeven, Denzel Prijor, Sofian Akouili, Gijs Luirink (Daan Klinkenberg), Randy Ababio, Gerry Vlak, Gendridge Prijor, Hilal Ben Moussa (Nick Runderkamp), Guyon Philips (Jordy Hilterman, Dylan Mertens, Kevin van Kippersluis

Opstelling Jong De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Bart Straalman (87′ Osama Ben Kaddour), Mart Raterink (61′ Oguzhan Sahin), Jan Lammers, Tolgahan Cicek; Mart de Jong, Aron de Koning, Youssef el Jebli, Tom Menting; Jeroen Meurs (70′ Tom Klein Kranenberg) en Vincent Vermeij.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.