Jong Ajax Wint oefenduel van Sparta 1-0

Met de verschuiving van de wedstrijd Jong Ajax tegen Jong Vitesse/AGOVV viel er plotseling een gat in het programma van de Ajax-Beloften. Dat werd op het laatste moment opgevuld met een oefenduel tegen Jong Sparta Rotterdam. Ajax won maandagmiddag op de Toekomst met 1-0 dankzij een doelpunt van Renaldo Jongebloet.

Voor Christian Supusepa, al vaker slachtoffer van blessureleed, was de wedstrijd snel ten einde. Al binnen vijf minuten moest hij het veld geblesseerd verlaten. ,,Iedereen vloekte wel een beetje toen hij geblesseerd raakte. Maar het lijkt gelukkig zo op het eerste oog wel mee te vallen”, vertelt Pieter Huistra na afloop. Het was direct zijn laatste wissel, want Huistra wilde vooral de jongens die niet zoveel aan spelen toekomen een volle wedstrijd laten spelen. Die spelers missen ritme en dat was enigszins terug te zien in de eerste helft.

,,Het was niet de allerbeste wedstrijd aller tijden. De eerste helft was rommelig. Maar in de tweede ging het beter. Vooral verdedigend voetbalden we beter. We scoorden ook de 1-0.” Javier Martina bracht de bal voor vanaf rechts en Renaldo Jongebloet tikte binnen. Dat was voldoende voor de zege in de nuttige oefenwedstrijd.

Opstelling Jong Ajax:
Verhoeven; Aslan, Van der Meulen, Shakison, Supusepa (3. Kappelhof); Candan, Aissati, Danilo; Martina, Jongebloet, Zeegelaar

Bron: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.