Jeroen Verhoeven met Jong FC Utrecht naar kampioenspoule

jeroen verhoeven 2012-10-02 Jong RKC waalwijk - jong FC UtrechtJong FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de kampioenspoule voor beloftenteams. In Waalwijk wonnen de Utrechtse beloften met 1-3.

De ploeg stond maandagavond onder leiding van trainer Robin Pronk. De trainer van FC Utrecht O19 (A1) verving trainer Jean-Paul de Jong die in verband met zijn cursus Coach Betaald Voetbal niet aanwezig kon zijn bij het cruciale duel in groep B. FC Utrecht voldeed aan de plicht om te winnen, waardoor plaatsing voor de kampioenspoule voor beloftenteams een feit werd. Door het resultaat eindigt Jong op de tweede plaats achter Feyenoord.

Debuut en rentree
Jong FC Utrecht startte met tal van eerste elftalspelers aan de wedstrijd in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Op doel maakte Jeroen Verhoeven zijn officiële debuut voor FC Utrecht. Ook vierde Johan Mårtensson na enige tijd te hebben ontbroken wegens een enkelblessure zijn rentree.

De plaatsing voor de kampioenspoule leek na krap een half uur spelen toch in het water te vallen. De thuisploeg, met voormalig FC Utrecht-speler Denzel Slager in de gelederen, kwam op voorsprong. Op aangeven van Slager was het Jos Peltzer die voor de 1-0 voor RKC Waalwijk tekende. Vlak voor rust was het debutant Jeroen Verhoeven die een schot van diezelfde Michele Meerburg pareerde en voorkwam dat de Utrechtse beloften met een 2-0 achterstand de rust in moesten.

Tweede helft
Na rust keerden de kansen voor FC Utrecht. FC Utrecht was ten opzichte van de eerste helft beter dan RKC. Vooral het optreden van Keeper Jeroen Verhoeven was belangrijk voor de beloften. Naast een aantal goede reddingen bracht hij rust in het team.

Invaller Kenny Teijsse, die Michael Zullo na rust verving, schoot op doel na een corner van Yoshiaki Takagi en het was Gévero Markiet die attent reageerde en met een laatste tikje de gelijkmaker scoorde:1-1. Eén minuut later kwam de ploeg van Robin Pronk zelfs op voorsprong. Kevin van Kippersluis maakte de 1-2. Na balverlies van centrale verdediger Hulterman werd de bal door Van Kippersluis opgepikt. Hij omspeelde doelman Van Dijk en schoof de bal binnen.

Deur in slot
Vijf minuten voor tijd gooide Kenny Teijsse de deur definitief in het slot door een corner van Van Kippersluis binnen te werken. Linksback Teijsse kroonde zich daarmee tot topscorer van Jong FC Utrecht in de groepsfase met zes doelpunten.