Zeven treffers bij Winst Jong FC Utrecht tegen Jong Feyenoord

2012-10-29 Jeroen verhoeven tijdens jong utrecht jong feyenoordJong FC Utrecht heeft de eerste drie punten binnen in de Beloftencompetitie Divisie A. Na een eerdere nederlaag in de poulefase (1-5) werd Feyenoord nu verslagen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong won met 5-2.

FC Utrecht startte met een flink aantal spelers uit de selectie. Alleen Thijs van Hofwegen (selectie Jong FC Utrecht) en Cedric Badjeck (FC Utrecht O18) waren afkomstig uit de FC Utrecht Voetbalacademie. Op die manier konden de spelers van de selectie weer speelminuten maken in een officiële wedstrijd.

Brancard
Eén van die spelers, Marcus Nilsson, werd na twintig minuten met een brancard van het veld gedragen. Nadat de Zweedse verdediger twee keer tijdens een luchtduel ongelukkig het hoofd van een Feyenoorder raakte, kon hij niet meer verder. Met hoofdletsel is hij voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

Na een half uur viel er iets te juichen voor de Utrechtse aanhang. Na een actie van Daan Bovenberg schoof de rechtsback de bal in het centrum naar Bob Schepers. Met een strak schot schoof hij de bal achter Feyenoord-doelman Termijn. Vijf minuten later werd het 2-0 door een vrije trap, na een overtreding op Yoshiaki Takagi. Leon de Kogel ging achter de bal staan en schoot de bal á la Ronaldo onder de opspringende muur door. Met die goal was de ruststand bereikt.

Mårtensson
In de tweede helft trok FC Utrecht het goede spel door. Net als in het eerste bedrijf domineerde de ploeg. Met als belangrijkste speler Johan Mårtensson die als regisseur op het middenveld na afloop werd uitgeroepen tot Man of the Match. De Zweed speelde op de als ‘hangende zes’. Hij fungeerde als stofzuiger, liep gaten dicht, leed vrijwel geen balverlies en wist steeds de vrije man te vinden. De trainer van de Rotterdamse beloften gooide zijn elftal om en probeerde met een 4-4-2-formatie meer grip op het Utrechtse spel te krijgen, omdat 4-3-3 geen soelaas bood.

Vijf minuten na het begin signaal was het weer raak. Na een corner van ‘Sjakie’ toornde Cedric Badjeck boven alles en iedereen uit en kopte hij de 3-0 binnen. Drie minuten later stond het publiek weer op de banken. Takagi maakte de actie en speelde De Kogel aan op de linkerflank. Met een schuiver bereikte zijn doelpoging met succes de linker hoek van het doel en verdween over de lijn: 4-0.

Pantoffel
De 4-1 viel na de aftrap. De Utrechtse verdediging stond niet goed waardoor Guyon Fernandez kon profiteren van de organisatorische chaos. Keeper Jeroen Verhoeven kon de treffer niet voorkomen. Tien minuten later viel de mooiste goal van de avond. Na een diepe bal kopte Leon de Kogel deze door. Kai Heerings nam de bal in één keer op de pantoffel. De kanonskogel verdween in het net.

Een kwartier voor tijd werd het nog 5-2. Een prachtig schot van Marley Berkvens werd op het laatste moment nog door het hoofd van Mitchell te Vrede beroerd. Hij maakte de laatste treffer van de avond in een boeiend en bovenal doelpuntrijk duel.

2012-10-29 Jeroen Verhoeven in actie tijdens jong utrecht jong feyenoordDik verdiend
Trainer Jean-Paul de Jong was tevreden met de winst. “Dit is een dik verdiende overwinning”, zei hij. “We hebben zeker in de eerste helft niets of nauwelijks iets weggegeven. Na de 2-0 in de rust hebben we gezegd dat we de score verder wilden uitbouwen en dat is gelukt. We wilden compact spelen met pressie op de flanken. Dat is goed gelukt en trokken daardoor ook het initiatief naar ons toe. Een prima wedstrijd.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht wederom thuis in de hoogste Beloftencompetitie. Dan zijn de beloften van FC Groningen de tegenstander. De aanvang is om 18:30 uur.

Karakteristieken

Scoreverloop

1-0 ‘28 Bob Schepers
2-0 ‘33 Leon de Kogel
3-0 ‘50 Cedric Badjeck
4-0 ‘53 Leon de Kogel
4-1 ‘55 Guyon Fernandez
5-1 ‘66 Kai Heerings
5-2 ‘74 Mitchell te Vrede

Geel: ’35 Berkvens(Feyenoord), ’89 Pappot (FC Utrecht)

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Daan Bovenberg, Marcus Nilsson (‘18 Gévero Markiet), Kai Heerings, Michael Zullo; Bob Schepers, Johan Mårtensson, Yoshiaki Takagi, Thijs van Hofwegen (‘85 Elroy Pappot); Cedric Badjeck (‘76 Kevin van Kippersluis), Leon de Kogel.

Opstelling Feyenoord/Excelsior:
Michael Termijn; Jordy van Deelen, Dalian Maatsen, Kaj Ramsteijn, Kevin Gomez-Nieto; Daan Blij (‘56 Jesse Driebergen), Kamohelo Mokotjo (‘62 Lucas Woudenberg), Marley Berkvens; Anass Achabar, Mitchell te Vrede, Guyon Fernandez.

Tekst: FCutrecht.nl
Foto’s: FCU

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.