Jong FC Utrecht laat Jong FC Twente kansloos 3-1

Jeroen Verhoeven 20121126_JFCUJFCTwe-6868kleinDe Utrechtse beloften hebben maandagavond een goede overwinning op de regerend landskampioen Jong FC Twente geboekt. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong. Jong toonde initiatief en drong FC Twente terug op de eigen speelhelft. FC Utrecht was heer en meester op het eigen terrein.

FC Utrecht begon voortvarend aan het duel. In de eerste paar minuten was het Yosiaki Takagi die met een geweldige solo voor opwinding zorgde. De lichtvoetige Japanner slalomde langs vier Twentse spelers. Zij schot belandde echter in de handen van de keeper. In de vijfde minuut kwam FC Utrecht toch op voorsprong. Een diepe bal van Daan Bovenberg kwam bij Bob Schepers. Na een actie van de flankspeler kwam zijn hoge voorzet bij Elroy Pappot, die de bal krachtig inkopte: 1-0.

Jeroen verhoeven 20121126_JFCUJFCTwe-7003 kleinRaak
In de 23ste minuut verdubbelde Leon de Kogel de score. De door Johan Mårtensson opgezette aanval belandde via een steekbal bij de Houtenaar. Het schot van De Kogel ging door een woud van benen van Twentse verdedigers en rolde uiteindelijk over de lijn tegen het net. Vijf minuten later was het weer raak. Kenny Teijsse speelde de bal naar de geboren Enschedeër Bob Schepers. Schepers verzorgde aan de linkerzijde een goede actie en legde de bal behoedzaam terug op Elroy Pappot. Met een klassieke schuiver en technisch zeer goed uitgevoerd, passeerde hij voor de derde keer keeper Filip Bednarek.

Voor rust schoot Leon de Kogel een vrije trap snoeihard op de lat en werd vier minuten voor rust een doelpunt van FC Twente afgekeurd. Scheidsrechter Christiaan Bax had goed gezien dat Kristopher Vida scoorde vanuit buitenspelpositie.

Kansenregen
Na rust ging FC Utrecht gewoon door met aanvallen, maar de bal wilde er maar niet in. Het regende kansen met De Kogel die maar net overschoot en Schepers die een geweldige uithaal op de keeper schoot. De Kogel kreeg nog een kans na een goede pass van Kenny Teijsse, maar het vizier van de spits stond niet op scherp. Een solo van Schepers verdiende ook een beter lot. De aanvaller soleerde langs drie Tukkers, maar wist niet te scoren.

jeroen verhoeven 20121126_JFCUJFCTwe-6870 kleinNegen minuten voor tijd deed Twente iets terug. Vanuit een corner kwamen de mannen van trainer Patrick Kluivert eindelijk een s dicht bij het Utrechtse doel, waar Jeroen Verhoeven een rustige avond beleefde. Vanuit die hoekschop kreeg Peter Gebben de kans in de rebound. Hij tekende voor de eretreffer. Mede door zijn twee treffers werd Elroy Pappot uitgeroepen tot Man of the Match.

Gedeeld koploper
Door de overwinning staan de beloften gedeeld eerste in de Beloftencompetitie Divisie A. Aan kop, op basis van het doelsaldo, gaat PSV, de tegenstander van volgende week. Dan speelt Jong FC Utrecht op de Herdgang tegen de beloften uit Eindhoven.