Jong Ajax – Jong Twente 0-4 (0-2)

Jong Ajax - Jong twente jeroen verhoeven in the line upJong Ajax is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente te winnen. De Amsterdammers verloren met 0-4. Jeroen Verhoeven stopte in de eerste helft nog een penalty, maar kon niet voorkomen dat Jong Ajax dik verloor.
Jong Ajax wilde tegen Jong FC Twente de nederlaag van vorige week bij FC Utrecht wegspoelen met een goed resultaat. Twente wilde op dezelfde voet verder als bij de ouverture. De ploeg van oud-Ajacied Patrick Kluivert en Boudewijn Pahlplatz won immers met 5-0 van Jong Sparta Rotterdam.

Bij Jong Ajax stond Jeroen Verhoeven op doel en speelden routinier André Ooijer en Lorenzo Ebecilio van de A-selectie mee. Zij zagen hoe Jong FC Twente na een kwartier een eerste penalty kreeg. Die werd feilloos benut door Ninos Gouriye. Vier minuten later wees scheidsrechter Lindhout opnieuw naar de stip, toen Mitch Stockentree werd gevloerd en weer was het de sterke spits Gouriye, die zich over de buitenkans ontfermde. Jeroen Verhoeven dook echter magistraal naar de bovenhoek en werkte de bal uit het doel. Jong Ajax leek op te leven door die knappe redding en drong meer aan bij FC Twente. De grootste mogelijkheid was voor Lorenzo Ebecilio. Hij kopte na een half uur spelen de bal op de lat. Ajax kon die lijn niet doortrekken tot het rustsignaal, want een dekkingsfout achterin gaf de gasten via Andrej Rendla de mogelijkheid te scoren en dat liet de nummer 10 van Twente niet na, 0-2. Kort voor de rust kreeg Ebecilio nog een kans, maar benutte die niet.

Jong Ajax hoopte snel na rust de aansluitingstreffer te kunnen maken, maar faalde daarin. Rendla scoorde binnen vijf minuten in de tweede helft zelfs de 0-3. ,,We waren de tweede helft kansloos”, moest trainer Gery Vink tot zijn teleurstelling bekennen. ,,Je hoopt dat de jongens terug naar de basis gaan en durven te blijven voetballen. Ik vind dat we dat wel redelijk hebben opgepakt, maar we hebben niets meer gecreëerd. We moeten zakelijker worden.”

jong ajax - jong twente jeroen verslagen in het doelAndré Ooijer was verantwoordelijk voor de vierde en laatste treffer van de treurige avond van Jong Ajax. ,,Ik wilde de bal naar voren spelen, maar dat kon niet. Dus wilde ik met de buitenkant van de voet terugspelen op de keeper, maar Jeroen stond naast zijn doel. Door het gladde gras kreeg die bal vaart mee en verdween in het doel”, reageerde de 37-jarige ervaren voetballer na afloop.

Zo kwam er met 0-4 een einde aan de wedstrijd waarin Twente het grootste gedeelte heer en meester was. Trainer Gery Vink gaf na afloop een korte analyse: ,,We waren goed gestart en kregen een aantal kansen, maar hadden moeite om in de discipline te spelen. De komende week moeten we doorgaan op het eerste half uur. Dat moeten we zien door te trekken tot negentig minuten.”

Tekst en foto:Ajax.nl