Voorbeschouwing: SC Heerenveen – FC Utrecht

Voorbeschouwing: SC Heerenveen - FC Utrecht Jeroen VerhoevenNa een weekeinde zonder competitievoetbal, staat zondag voor FC Utrecht weer een eredivisieduel op het programma. In het Abe Lenstra stadion wacht sc Heerenveen. Waar FC Utrecht zich kortgeleden veilig speelde, is de ploeg van Marco van Basten nog volop in de race voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Een interessant duel dus dat in aantocht is.

Na de winst op SC Cambuur is FC Utrecht er zeker van dat het volgend seizoen in de Eredivisie speelt. “Je merkt dat er een last van de schouders is gevallen bij onze spelers”, zegt Jan Wouters. “Op de training viel direct op dat spelers, stuk voor stuk, vrijer zijn gaan spelen. Vergeet niet dat er bij ons dit jaar totaal andere druk kwam kijken, dan bijvoorbeeld vorig seizoen. Toen was het de druk van het kunnen winnen van een prijs. Het behalen van de play-offs. Een mogelijk ticket voor Europees voetbal. Nu was het anders. We moesten wegblijven van de onderste plaatsen. Dat is een heel ander soort druk. Dat doet wat met spelers. De opluchting is nu goed merkbaar. Ik verwacht dat wat we nu op de training zien, ook gaan zien in de laatste twee wedstrijden van de competitie.”

Wie denkt dat het seizoen nu gespeeld is, heeft het mis. “We zijn nog niet klaar. Ook in de komende twee wedstrijden willen we resultaat halen. Voor de supporters, de sponsors. Zij hebben er recht op dat we nog twee keer alles geven. En, als voetballer of trainer, als sportman, wil je iedere wedstrijd winnen. Altijd. Dus nu ook. We willen zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen. Je streeft naar het hoogst haalbare. Een hogere klassering kan daarnaast financieel positieve gevolgen hebben voor de club.”

De voorbereiding van FC Utrecht op de wedstrijd tegen sc Heerenveen is niet anders dan bij andere wedstrijden. “Voor ons verandert in aanloop naar de wedstrijd niets. Wij benaderen dit duel zoals wij andere duels ook benaderen. We gaan uit van onze eigen kracht en kennen de kwaliteiten van de tegenstander.”

Voorbeschouwing: SC Heerenveen - FC UtrechtVorig jaar nam FC Utrecht het in de eindfase van het seizoen tweemaal in Friesland op tegen sc Heerenveen. Toen werd twee keer gewonnen. Terugkijken op die duels doet Wouters niet. “Ik houd mij niet zo bezig met statistieken. We bekijken de situatie van nu. Zij spelen om een plaats in de play-offs en wij willen nog twee keer vrijuit spelen en zo hoog mogelijk eindigen. Dat maakt het een interessant duel.”

In Heerenveen kan Wouters beschikken over een fitte selectie. Naast de al geruime tijd geblesseerden, Edouard Duplan en Willem Janssen, ontbreekt alleen Cedric van der Gun.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.