Internationale groep op de Training AFC Ajax

verhoeven 6 otober training reddingJeroen De internationals van Ajax komen deze en volgende week met hun nationale team in Europa, Azië en Afrika in actie. De thuisblijvers trainden dinsdagochtend op sportcomplex de Toekomst. Ondanks het ontbreken van de internationals was ook dat kleine gezelschap nog steeds aardig internationaal. Net als de toeschouwers bij de oefensessie.
Zowel Nicolas Lodeiro als Thimothée Atouba waren dinsdag weer bij delen van de groepstraining te bewonderen. Beide spelers hebben een lange blessureperiode achter de rug en zijn langzaam op de weg terug. Na een aantal gezamenlijke oefeningen vervolgden ze hun eigen hersteltraject.
Dankzij de aanwezigheid van de Uruguayaan en Kameroener bleef het aantal nationaliteiten tijdens de training alsnog op peil. Ondanks de absentie van Luis Suarez (later deze week met Uruguay actief in Azië) en Eyong Enoh (zaterdag met Kameroen tegen Congo) waren beide landen alsnog met een (revaliderende) speler vertegenwoordigd.

Ook de Egyptenaar Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, en de Koreaan Hyun Jun Suk bevonden zich onder de elf Ajacieden op het trainingsveld. Opgeteld bij de Serviër Sulejmani, Spanjaard Oleguer en Zweed Lindgren vormden de thuisblijvers al met al een internationaal gezelschap. De aanwezigheid van Mitchell Donald, Florian Jozefzoon en de Jong Ajax-spelers Rik Schouw en Timothy van der Meulen zorgden voor de Nederlandse inbreng.

Op de naastgelegen velden trainden de doelmannen Jeroen Verhoeven en Marco Bizot met de keeperstrainers Carlo l’Ami en René Stam. Keeper nummer drie bevond zich in gezelschap van fysiotherapeut Frank van Deursen. Keeper Ronald Graafland werkt aan het herstel van zijn hamstringkwetsuur. Op het trainingsveld van Jong Ajax verwerkten de Beloften van Ajax de 3-1 nederlaag die ze maandagavond tegen Jong Feyenoord/Excelsior opliepen.

Zo viel er ook tijdens de interlandperiode genoeg te zien op de Toekomst. Onder meer een groep Poolse jongeren was er bij de openbare training getuige van. Het Poolse bezoek – in de leeftijd van 12 tot 14 jaar – krijgt woensdag een clinic op de Toekomst van Rob Witschge. Als afsluiting spelen ze ’s avonds een oefenwedstrijd bij Legmeervogels. Het biedt ze direct de gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.