Onvergetelijke middag voor WKZ patiënten bij FC Utrecht

Zondagmiddag waren liefst driehonderd kinderen die ofwel als patiënt, ofwel als broertje of zusje van een patiënt, aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis verbonden zijn, getuigen van de zwaarbevochten 2-1 overwinning op Heracles Almelo. Vorige week heeft de selectie van FC Utrecht, inclusief de trainers- en begeleidingsstaf, een memorabel bezoek gebracht aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Beide activiteiten passen geheel binnen het beleid van de club om in stad en regio haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

“Glimlachen zeggen soms meer dan woorden”
Deze middag was niet mogelijk geweest zonder het beschikbaar stellen van skyboxen door een grote groep betrokken skyboxhouders van FC Utrecht. Hierdoor kon een grote groep jonge patiëntjes, die geen plaats kunnen nemen op de reguliere publiekstribune, toch genieten van de wedstrijd. “Alle kinderen hebben enorm genoten van deze unieke middag bij FC Utrecht! Ondanks de beperkingen van enkele patiënten zeggen glimlachen soms meer dan woorden”, vertelt een meegekomen vader. In vak P op de publiekstribune zaten nog eens ruim tweehonderd enthousiaste kinderen van het WKZ met familieleden.

“Geen seconde nagedacht over de ziekte van onze zoon”
Doel van deze middag was kinderen en ouders een dag aan te bieden om nooit te vergeten. “Ik wil FC Utrecht vanuit de grond van mijn hart bedanken voor deze fantastische week. Mijn kinderen, mijn vrouw en ik hebben voor het eerst in twee jaar, twee uur lang geen seconde nagedacht over de ziekte van onze zoon”, aldus de vader van een jonge WKZ patiënt.

Vlaggenparade, Line-up en spelersbezoek
De line-up en de vlaggenparade voorafgaand aan de wedstrijd werden gevormd door de kinderen uit het WKZ. Broertjes, zusjes, vriendjes en de patiëntjes zelf liepen deze middag trots over het veld van de kolkende voetbalarena. Na de wedstrijd kregen de jonge fans bezoek van spelers van FC Utrecht en de mogelijkheid om met hun helden op de foto te gaan.

Liefst 2053 euro opgehaald!
Voor de wedstrijd werd door vrijwilligers van het WKZ gecollecteerd. De supporters van FC Utrecht hebben zich deze middag wederom van hun beste kant laten zien, er werd liefst 2053,- euro opgehaald. De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan DNA-onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Wil jij bijdragen aan het voorkomen van hartafwijkingen bij kinderen? Laat je hart spreken en word –HIER– donateur.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.