Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Utrecht

Zondag gaat FC Utrecht op bezoek bij RKC Waalwijk. Het betekent een ontmoeting tussen de nummers twaalf en veertien van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts twee punten. Trainer Jan Wouters blikt terug op de wedstrijd tegen PEC Zwolle en vooruit op de ontmoeting met de Brabanders.

Terugblik PEC Zwolle
FC Utrecht verloor donderdagavond in Stadion Galgenwaard van PEC Zwolle. Na een 1-0 ruststand werd uiteindelijk met 1-2 verloren van de Zwollenaren. Kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor middenvelder Adam Sarota bij een 1-0 stand voor FC Utrecht. “Adam kon geen controle over de bal houden en probeerde zijn fout te herstellen”, concludeert Wouters. “Dit soort foutjes moeten eruit om controle over een wedstrijd te houden en deze te winnen. Te vaak helpen we de tegenstander in het zadel. We geven praktisch weinig weg in de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Roda JC Kerkrade en Ajax, maar tegen dergelijke foutjes valt niet op te voetballen.”

Zeven dagen, drie wedstrijden
FC Utrecht beëindigt zondag in Waalwijk een periode van zeven dagen waarin het drie wedstrijden afwerkte. “Dit is vrij intensief, maar je zag in de slotfase tegen PEC Zwolle dat we zelfs nog gas konden geven. Uiteraard pas ik mijn trainingen aan op het aantal wedstrijden. Normaliter krijgen de spelers elke week een conditionele prikkel op de training, maar dat past nu niet in het trainingsschema. Waar je in een normale week soms twee keer per dag traint, is het in de afgelopen dagen steeds eenmaal geweest.”

RKC Waalwijk
Vorig seizoen verloor FC Utrecht op bezoek in Waalwijk met 4-0 van RKC Waalwijk. “Destijds hadden we het duel onder controle, echter liepen wij in het mes door hun messcherpe counters. Ook dit jaar zijn zij erg sterk op eigen veld, mede door hun goede omschakeling. Met spelers als Evander Sno, Romeo Castelen en Aurélien Joachim zijn zij hierin levensgevaarlijk.”

In RKC Waalwijk treft FC Utrecht een directe concurrent op de ranglijst. “Deze wedstrijd is heel belangrijk. We moeten nu niet naar boven kijken, zo realistisch moeten we zijn. Het enige wat zondag telt zijn de drie punten en die moeten we zien mee terug te nemen naar Utrecht.”

Blessures en schorsingen
Trainer Jan Wouters kan zondag geen beroep doen op middenvelder Adam Sarota. Hij is voor één duel geschorst door de KNVB en mist dus de ontmoeting met de Waalwijkers. Vanwege uiteenlopend blessureleed zijn eveneens Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga niet inzetbaar.

Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Utrecht.

Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Utrecht

  • 07/02/2014 at 21:03
    Permalink

    Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Utrecht.
    Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.