Jeroen Verhoeven “de Beer uit Bussum” Vertelt in het AD

Jeroen Verhoeven (30) kwam anderhalf jaar geleden als derde keeper binnen bij Ajax. Morgenavond verdedigt hij het doel van de hoofdmacht in het Europa League-duel met Spartak Moskou. Aan de vooravond van de trip naar Rusland vertelt de Beer uit Bussum over voetbal, vaderschap en voeding.

DENNIS JANSEN
AMSTERDAM

Tik ‘Jeroen Verhoeven’ in op Google en het derde woord na ‘wiki’ en ‘design’ is ‘pizza’. Er bestaat een youtube-filmpje waarin de link tussen de doelman en de pizza’s haarfijn in beeld wordt gebracht. Te zien is dat zijn doeltrap in de Arena gepaard gaat met een bekende yell uit een liedje van André van Duin. Als Jeroen Verhoeven een aanloop neemt, klinkt het uit de monden van de Ajax-fans: ‘Ooooooh…’. En wanneer de keeper de bal dan een knal geeft, schreeuwden ze: ‘Pizzaaaah!’.
,,50.000 mensen in een stadion die bezig zijn met de keeper van Volendam dat onderaan staat. Een beter compliment kun je niet krijgen,” lacht Jeroen Verhoeven die eigenlijk niet eens zo van pizza’s houdt. ,,Ik brand mijn mond altijd aan die dingen.”
Zijn wraak is ultiem. Verhoeven is tegenwoordig eerste keeper in de Arena waar diezelfde 50.000 supporters zijn naam op een andere manier scanderen. ‘Jé-roen Ver-hóe-ven!’, klinkt het nu enthousiast, gevolgd door zes klapjes. ,,Ach, ik zag er toen de humor wel van in. Mensen wensten me geen enge ziekte toe en ook geen moeder achter het rode licht.”
De Beer uit Bussum zit al jaren op hetzelfde gewicht, honderd kilo. Er komt niets bij, er gaat niets af. Zie hem dagelijks trainen. Fanatiek, tot het gaatje, hij geeft alles. Traint, speelt en leeft als een prof. ,,Dat is het ook: ik ben topfit. En ik klop het af, hoor, maar ik ben ook blessurevrij. Dat heeft vaak met elkaar te maken. Ik was vroeger al fors, heb aanleg, zeker wel, maar ik let op mijn voeding. Gewoon een prakkie of doperwten als avondeten. En daarna niets meer. Dan gaat de aandacht naar de kleine en mijn vrouw, relaxed op de bank. Ik ben niet zo bezig met hamburgers of McDonald’s.”
Nee, de honderd kilo’s zitten hem niet in de weg, niet letterlijk noch figuurlijk. ,,In elk interview komt het wel voorbij, maar het stoort me niet. Ik kan er toch niets aan doen,” zegt de doelman die in zijn Volendam-periode wel pogingen ondernam om wat kilo’s kwijt te raken. ,,Ben ik een tijdlang vóór de training driekwartier gaan hardlopen. Van kwart over acht tot negen uur. En ’s middags met een personal trainer aan de slag. Uiteindelijk hielp het niets. Ik geloof dat het twee procent van mijn vetpercentage scheelde.”
Jeroen Verhoeven is terug bij Ajax, daar waar hij in de jeugd keepte. Via RKC Waalwijk belandde hij bij FC Volendam waar hij zes jaar tussen de palen stond. Martin Jol haalde hem twee zomers geleden terug, als derde keeper. Sinds de achillespeesblessure van Kenneth Vermeer zit Verhoeven achter Maarten Stekelenburg op de bank. De nationale doelman brak zaterdag zijn duim. ,,Kun je nagaan, hij keepte eerst gewoon door. Later belde hij vanuit het ziekenhuis. Tsja, wat zeg je dan? Dat het klote voor hem is. Het ging natuurlijk ook zó lekker.”

jeroen verhoeven willem II - ajax

Jeroen Verhoeven besefte onmiddellijk dat hij de komende periode de nummer één is onder de lat bij Ajax. ,,Het is altijd lekker om te spelen, daar doe je het voor. Je moet geduld hebben en als je dan eenmaal aan de bak moet, zo goed mogelijk presteren. Je kijkt er altijd naar uit om te spelen voor Ajax. Natuurlijk ben ik er klaar voor.”
Hij zal het thuisfront een paar dagen moeten missen. Sinds anderhalf jaar mag Jeroen Verhoeven zich papa noemen van zoon Bodhi. . ,,Het vaderschap is een verrijking,” zegt hij. ,,Natuurlijk ken je die clichés van al die jonge vaders.  Dat ze zó gek zijn op hun kinderen, dat bijna verliefde gevoel.’t Zal wel, denk je als je zelf nog geen kinderen hebt. Maar als dat wel zo is, is het allemaal waar. Dan smelt je weg als hij naar je toe loopt, je hand vastpakt om de televisie aan te zetten en lacht.”


Wil je ons helpen met onze Sociale en Maatschappelijke onderneming indoorspeeltuin Plezier te starten?

Alle ideeën en suggesties zijn meer dan welkom!!!

Stuur of schrijf ons een bericht.

Meer informatie over de jongeren die bij ons gaan werken/stage lopen?!

Super leuk dat u meer wilt weten over de jongeren die bij ons in indoorspeeltuin Plezier Werken?

Bekijk dan: http://indoorspeeltuinplezier.nl/meer-weten-jongeren-doordeweeks-indoorspeeltuin-plezier-werken/

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.