Feitjes en Weetjes | FC Dordrecht – FC Utrecht

FC Dordrecht – FC Utrecht. Dat is een bijzonderheid. Een zeldzaamheid. Pas vijf keer eerder kon in Dordrecht en omstreken dat Eredivisie-affiche worden opgehangen bij de plaatselijke kruideniers, sportwinkels en sigarenboeren.

Nimmer trok FC Utrecht aan de Krommedijk aan het kortste eind. Vier keer sleepte FC Utrecht er een driepunter binnen, één keer kwam er een gelijkspel uit de bus. Ronald Hoop zette de Dordtenaren destijds op voorsprong, maar die verdween door een eigen goal van Adri van Tiggelen weer van het bord (1-1).

Overigens is ook in eigen huis FC Utrecht tegen FC Dordrecht in Eredivisieverband ongeslagen, wat het totaal op tien onderlinge ontmoetingen zonder Utrechtse nederlaag brengt. Alleen tegen Willem II hebben de Utrechters een langer lopende ongeslagen uit- en thuisreeks: twaalf duels.

Dat FC Utrecht desalniettemin op zijn hoede moet zijn, wordt door een duel uit 1997 nog maar eens benadrukt. Toen troffen beide ploegen elkaar in bekerverband en wonnen de Dordtenaren op eigen veld van de Utrechters met 2-0, door goals van Rodney Elliot en Jermaine Sandvliet.

Voor met name Harry van den Ham zal de terugkeer in het Riwal Hoogwerkers Stadion een feest van herkenning betekenen. De huidige senior coach van FC Utrecht was afgelopen seizoen bij de groenwitten namelijk nog trainer/coach, en leidde het team via de nacompetitie naar de Eredivisie.

In Dordrecht is het uitvak zondag vol. Alle 400 beschikbare kaarten gingen in rap tempo over de Utrechtse toonbank. Maximale #supportindordt voor FC Utrecht dus!

Feitjes en Weetjes | FC Dordrecht – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.