Feitjes en weetjes: RKC Waalwijk – FC Utrecht

Vanmiddag staat om 14.30 uur voor de 23ste maal het duel RKC Waalwijk – FC Utrecht op het programma.

Onderlinge ontmoetingen
De statistieken laten zien dat de balans licht in het voordeel van de thuisploeg is. RKC Waalwijk won elf keer van FC Utrecht op eigen veld en speelde viermaal gelijk. FC Utrecht vertrok zeven keer met drie punten uit Waalwijk.

Van de laatste negen edities van dit eredivisieduel won RKC Waalwijk er twee. In 2004 werd het 1-0 door een doelpunt van Rick Hoogendorp en vorig seizoen won RKC Waalwijk met 4-0 van FC Utrecht.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht met 2-1 te sterk voor de Waalwijkers in Stadion Galgenwaard. Steve De Ridder maakte twee goals namens FC Utrecht en Rémy Amieux deed nog wat terug voor RKC Waalwijk.

In het seizoen 2011/2012 won FC Utrecht voor het laatst twee keer in één seizoen van RKC Waalwijk. Thuis won FC Utrecht met 3-0 en uit met 0-2.

Wouters
Jan Wouters heeft zeven keer tegen RKC Waalwijk gecoacht in de Eredivisie. Vier wedstrijden werden omgezet in winst, twee wedstrijden eindigde gelijk en twee gingen verloren.
Jan Wouters en Erwin Koeman stonden als speler elf keer tegenover elkaar in de Eredivisie. Koeman won vijf keer, twee keer speelden ze gelijk en vier keer won Wouters.

Spelers FC Utrecht
Juan Agudelo maakte donderdag tegen PEC Zwolle zijn eerste treffer in de Eredivisie. Hij is de eerste Amerikaan die namens FC Utrecht trefzeker was in de Eredivisie sinds John O’Brien in 1998.

Danny Koevermans (35) maakte zijn debuut voor FC Utrecht en werd de oudste veldspeler voor de ploeg in de Eredivisie sinds Wlodi Smolarek (38) in maart 1996.
Met het inbrengen van debutanten Christian Dorda en Danny Koevermans heeft FC Utrecht dit seizoen nu gebruik gemaakt van 34 verschillende spelers. Nog niet eerder maakte een ploeg gebruik van zo veel spelers in één Eredivisieseizoen.

Jeroen Verhoeven stond in de seizoenen 2001/2002 en 2001/2002 onder contract bij RKC Waalwijk, maar speelde daar geen wedstrijden in de competitie.

Verleden bij beide clubs
Een aantal spelers speelde in het verleden voor zowel FC Utrecht als AZ. Onder anderen David Nascimento, Denzel Slager, Gert Kruys, Hans van de Haar, Harry Decheiver, Jeroen Verhoeven, Khalid Sinouh, Leo van Veen, Leon van Nieuwkerk, Michael Lamey, Patrick van Diemen, Rob van Dijk, Rodney Sneijder, Ruud Berger, Tim Cornelisse en Willy Carbo droegen het shirt van beide clubs.

Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Utrecht.

Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Feitjes en weetjes: RKC Waalwijk – FC Utrecht

 • 08/02/2014 at 22:28
  Permalink

  Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: RKC Waalwijk – FC Utrecht.
  Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
  Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
  Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.