Voorbeschouwing: FC Volendam – Fortuna Sittard

Vanavond om 20 uur is Fortuna Sittard de tegenstander van FC Volendam in het KRAS Stadiuon. Fortuna won afgelopen maandag in eigen stadion de inhaalwedstrijd tegen Helmond Sport met liefst 3-0. Een opvallende overwinning, want het was pas de tweede thuiszege van de geelgroene brigade van Ben van Dael. Vrijdag verloor men nog thuis met 0-2 van mede laagvlieger Almere City FC.

Veel mutaties
FC Volendam trainer Robert Molenaar gaf op Volendam TV aan dat er een fiks aantal wijzigingen in de opstelling te verwachten zijn. Er zijn een aantal spelers die terugkeren van blessures. Daan Klinkenberg zal zijn thuisdebuut maken in het eerste elftal. Klinkenberg speelde een sterke tweede helft in Venlo. Trainer Molenaar en zijn staf belonen hem dus met een basisplaats. Na Dylan Mertens, Gerry Vlak, Randy Ababio en Rafik el Hamdi is Klinkenberg de volgende debutant onder Robert Molenaar. FC Volendam heeft duidelijk de focus op de jeugd. Tegen deze goede berichten staat er helaas een kruisje op de lijst van blessures bij de namen van Daniel van Son, Hobie Verhulst en Jermano Lo Fo Sang.

Fortuna Sittard

In Sittard zal het, ongeacht de uitslag tegen FC Volendam, sowieso feest zijn. Het zuiden des lands staat immers op zijn kop door het carnaval. Een feestje kon het zoals eerder gezegd maandag al vieren. Verder valt er gezien plaats zeventien op de ranglijst niet heel veel te juichen in Sittard. Vorig seizoen pakte men echter verrassend de winst in Volendam. Fortuna won toen met 2-4.

Arbitrage
Stijn Berben is vrijdagavond de arbiter die de wedstrijd zal leiden. Langs de lijn zal de 27-jarige Berben worden geassisteerd door de heren Inia en Siebert. Berben floot dit seizoen tien wedstrijden in de Jupiler League, maar hij had FC Volendam nog niet onder zijn hoede. De wedstrijd zal weer live te volgen zijn via ons Twitter account @fcvolendam. Hashtag van de wedstrijd is #volfor.

Robert Molenaar over FC Volendam – Fortuna Sittard from FC Volendam on Vimeo.

 

Details: FC Volendam – Fortuna Sittard (Competitiewedstrijd)
Aanvang: 20:00
Locatie: KRAS Stadion
Sportlaan 10 te Volendam
Scheidsrechter: C.J.L.P. Berben | N.G. Siebert | P.J. Inia | S. van der Eijk

 

Kaartverkoop: Tijdens de thuiswedstrijden van FC Volendam hangt er altijd een gezellig sfeertje in het Kras Stadion. Het Kras Stadion ligt midden in het centrum van Volendam. Ook als u geen seizoenkaart van FC Volendam heeft is het mogelijk om de wedstrijd te bezoeken. Voor de toeristen onder ons; leuk om eerst een dagje Volendam te doen, bijvoorbeeld een wandeling over de wereldberoemde Dijk, foto in Volendammer klederdracht en als afsluiter een thuiswedstrijd van FC Volendam bezoeken. Leuk voor jong én oud!

De algemene voorwaarden van de KNVB kunt u hier bekijken.

STRIJDEN TOT HET LAATSTE

 

Voorbeschouwing: FC Volendam – Fortuna Sittard

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.