VOORBESCHOUWING : SC Cambuur – FC Utrecht

Cambuur - FC Utrecht - Jeroen Verhoeven

Tennisscores waren het afgelopen weekend, bij zowel SC Cambuur als FC Utrecht. De Friezen kregen met 6-1 klop van PEC Zwolle, terwijl de Utrechters juist met 6-2 over AZ heen denderen. En dus, zo constateert ook trainer/coach Robby Alflen tot zijn tevredenheid, gaat de ploeg uit de Domstad met een goed gevoel richting Friesland.

Niet alleen een goed gevoel vanwege die spectaculaire 6-2 overwinning op AZ, maar zeker ook omdat er sprake is van een reeks. Een serie van vier wedstrijden zonder nederlaag. De grote ster van de voorbije weken? Sébastien Haller. Zeven goals al, maakte de Fransman. En dat in een tijdsbestek van negen duels. “Seb is hot”, slaat Alflen in slechts drie woorden de spijker op z’n kop. “Hij is blij, natuurlijk. Maar blijft wel rustig onder de situatie. Hij is er niet door veranderd. Seb maakt een goede ontwikkeling door. Tijdens zijn eerste dagen zagen we al bij momenten zijn kwaliteiten. Maar regelmatig ook níet. Nu is dat juist andersom. Hij doet iets met de dingen die we hem aangeven. Het zijn van een aanspeelpunt, ook daarin heeft hij de afgelopen weken enorme stappen gemaakt.”

‘Winnaar Edu voorbeeldprof’
Haller mag dan de ster van de show zijn, de stille kracht die in veel mindere mate in de spotlights staat, is Edouard Duplan. Dertien wedstrijden speelde hij, waarin de Franse flankspits bij elf goals betrokken was. Vijf maakte hij er zelf, bij zes treffers verzorgde hij de assist. “Edu is ontzettend belangrijk voor de ploeg”, weet Alflen. “In alles. Hij is onvoorspelbaar, voor iedereen. Soms ook voor zijn medespelers, haha. Edu is een winnaar. Een voorbeeld van hoe je een wedstrijd beleeft.”

Zelfvertrouwen en stabiliteit
“Wij willen méér”, spreekt Alflen uit dat de serie van vier duels zonder nederlaag wat hem betreft rijp is voor verlenging. “SC Cambuur heeft afgelopen weekend een tikkie gehad. Goed, daar kunnen ze een keer tegenaan lopen. Ze doen het verder uitstekend. Draaien een prima, stabiel seizoen. Hier, in Utrecht, is er meer druk dan in Leeuwarden. Bij ons leeft het gevoel dat we meer willen. We hebben zelfvertrouwen, zijn stabiel. Als het even niet loopt zoals we willen, raken we niet snel meer in de war. In Leeuwarden moeten we ons eigen ding doen.”

‘Prettig meer keuzes te hebben’
‘We willen revanche’, zei aanvaller Kristoffer Peterson over het treffen met de Friezen. “Prima, die gevoelens mag je hebben”, reageert Alflen, die naast Peterson ook Van der Maarel weer volledig tot zijn beschikking heeft. “Zelfs voor de plekken op de reservebank moeten we nu keuzes maken. Het niveau op de trainingen is al een tijd prima, maar hoe meer keuzes je krijgt, des te beter dat wordt. Het is niet leuk om jongens teleur te stellen, maar wél prettig dat we nu meer keuzes kunnen maken.”

Op de goede weg
Op Alflen’s bureau ploften de voorbije week de nodige invitaties voor zijn spelers. Onder anderen Bart Ramselaar, Issa Kallon, Jeff Hardeveld, Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat werden opgenomen in voorselecties van vertegenwoordigende elftallen. “Mooi, vind ik dat. Het is bovendien een bevestiging van het feit dat we als elftal en club op de goede weg zijn. Neem alleen al Sofyan. Als A-junior in de voorselectie van het nationale team van Marokko. Heel bijzonder, zoals dat eerder dit seizoen ook al gold voor Rubio Rubin, die als A-junior in de nationale ploeg van de Verenigde Staten werd opgenomen. Het zou maar zo kunnen dat we bij Jong Frankrijk – Jong FC Utrecht de situatie krijgen dat er verschillende spelers van FC Utrecht tégen elkaar spelen. Zeldzaam.”

VOORBESCHOUWING : SC Cambuur – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.