Jeroen Verhoeven: “ik voel me nog lang niet afgeschreven”

Jeroen Verhoeven maakte met FC Volendam hoogte- en dieptepunten mee. Als tweede doelman achter Robert van Westerop de promotie in 2003 naar de eredivisie en ook het kampioenschap en terugkeer naar de eredivisie in 2008. Een sportieve vooruitgang was zijn overgang naar de selectie van Ajax. Met de Amsterdamse club veroverde hij de KNVB beker, twee landstitels en hij verdedigde het doel van Ajax in de Europa League tegen Anderlecht en Spartak Moskou. Na Ajax vertrok hij naar FC Utrecht, de club waar hij tweede doelman was achter Robbin Ruiter.

Eind vorig seizoen liep zijn contact af en zat de 35-jarige Verhoeven zonder club. Zo snel kan het gaan in het voetbalwereldje. Op amateurbasis begon hij in augustus bij zijn oude club FC Volendam. In de winterstop tekende hij een contract tot het einde van dit seizoen. De inkt was nauwelijks opgedroogd toen Hobie Verhulst in de wedstrijd tegen FC Dordrecht een vinger brak, waarna Robert Molenaar een beroep deed op de ervaren Verhoeven. Tegen VVV liet Verhoeven zien het keepen nog niet verleerd te zijn. Hobie Verhulst is vanaf de start van dit seizoen eerste doelman. Hobie heeft het prima gedaan en je weet het: never change a winning team. De trainer maakt de keuze wie er op doel staat. Maar ik zal mijn stinkende best doen om de keuze voor hem zo moeilijk mogelijk te maken. Ik train er hard voor, zegt de nog altijd ambitieuze Verhoeven strijdbaar.

Dat FC Volendam na het winnen van de eerste periode wat is teruggevallen op de ranglijst, vindt hij niet zo vreemd. “Als je met drie, vier jonge spelers die vorig seizoen nog in de A1-junioren speelden verder moet vanwege blessures, dan gaat het of heel goed of heel slecht; er is geen middenweg. Die jongens hebben nog weinig wedstrijden gespeeld op hoog niveau. Je boet dan als team in op kwaliteit.” De in Blaricum woonachtige doelman voelt zich nog lang niet afgeschreven.

“Zoals ik me nu voel, denk ik nog wel een jaar of vijf mee te kunnen op dit niveau. Natuurlijk merk ik wel dat ik de jongste niet meer ben. Na een wedstrijd duurt het herstel gewoon wat langer.” Een volgende generatie Verhoeven als doelman zit er niet in. Zoontje Bodhi van zes heeft een blauwe maandag op voetbal gezeten. “Hij vond er niks aan. Hij heeft besloten om professor worden”, sluit Jeroen lachend af.

Door: Cor Westerveld

Jeroen Verhoeven: “ik voel me nog lang niet afgeschreven”

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.