Voorbeschouwing: Cambuur Leeuwarden – FC Utrecht

Jeroen verhoeven op de training van FC Utrecht

In Leeuwarden speelt FC Utrecht zaterdagavond het zesde uitduel in deze jaargang van de Eredivisie. Tegenstander is promovendus SC Cambuur. Trainer Jan Wouters vindt de opponent van dit weekend een goed voetballende ploeg. “Ik heb Cambuur afgelopen weekend tegen AZ gezien en in die wedstrijd wist de ploeg goed te voetballen”, analyseert Wouters die wedstrijd. “Cambuur verloor weliswaar, maar het zette goed druk naar voren. Ondanks dat zij dit jaar naar de Eredivisie zijn gepromoveerd, kunnen zij goed meekomen op dit niveau.”

In Leeuwarden komt Wouters een oude bekende tegen: Dwight Lodeweges. “Ik was samen met Dwight bij PSV assistent onder Seff Vergoossen. We hebben tweeëneenhalf jaar intensief samengewerkt. Van Lodeweges heb ik veel geleerd in die tijd. Hij kan op zijn eigen manier duidelijkheid en uitleg aan een groep geven. Het is een trainer die veel met individuele spelers bezig is om hen beter te maken. Dat is absoluut een kwaliteit”, zegt Wouters die Lodeweges zaterdag kan feliciteren met zijn 56ste verjaardag. “Maar verjaardagcadeaus worden er zaterdag niet gegeven”, lacht de trainer na de training van vrijdagochtend. De training werd bezocht door veel kinderen. Door de herfstvakantie waren ouders en grootouders met hun (klein)kinderen gekomen om hun helden te zien. Na afloop namen de spelers alle tijd om handtekeningen uit te delen en met hen op de foto te gaan.

Hard werken
FC Utrecht gaat op jacht naar de eerste winst in een uitduel. Dat er nog niet op vreemde bodem is gewonnen, daar moet niet te dramatisch over worden gedaan, meent de trainer. “We speelden al tegen Ajax, FC Twente en Feyenoord en dat zijn ploegen die een stap verder zijn dan wij”, benadrukt Wouters. “Wij hebben ook deze week op het trainingsveld hard gewerkt om ons spel verder te verbeteren. Het is voor ons heel eenvoudig: wij spelen ons eigen spel en de uitvoering daarvan zijn we steeds verder aan het verfijnen. Het gaat om de goede uitvoering van het systeem. Als dat goed gaat weten we dat tegenstanders het lastig tegen ons hebben.”

Blessures
FC Utrecht kan in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur geen beroep doen op Adam Sarota (knie), Willem Janssen (knie) en Edouard Duplan (voet). Gévero Markiet (knie) en Tommy Oar (rug) zijn nog twijfelgevallen voor het duel.

Het duel tegen SC Cambuur begint zaterdagavond om 19:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.