Voorbeschouwing: FC Utrecht – NEC Nijmegen

FC Utrecht kijkt terug op een succesvol weekend. Zaterdagavond werd voor het eerst deze competitie gewonnen in een uitwedstrijd. “Je kunt zeggen dat het een opluchting was aangezien we nog geen uitduel hadden gewonnen”, zegt trainer Jan Wouters. “De eerlijkheid gebied te zeggen dat we in onze uitwedstrijden wel de bovenste zes hebben gehad. Het programma was niet makkelijk, maar deze winst deed het hele team goed. Ik ben niet iemand die hier lang bij stil blijft staan. Mijn vizier staat alweer op N.E.C.”

In Stadion Galgenwaard is vrijdagavond de Nijmegen Eendracht Combinatie de volgende tegenstander. De rode lantaarndrager die afgelopen weekend de rug rechtte door van AZ te winnen. “In die wedstrijd zag je dat het team echt voor elkaar wilde werken”, vertelt Wouters die aandachtig toeschouwer van die wedstrijd was. “Aanvaller Jahanbakhsh viel mij op en ook Michael Higdon is een wapen. Ik verwacht een compact N.E.C. bij ons in de Galgenwaard. Dat is altijd lastig te bespelen.”

Het elftal moet volgens Wouters scherp de wedstrijd starten. “We moeten met overtuiging aan de wedstrijd beginnen”, benadrukt de trainer. “Vanaf het eerste fluitsignaal geconcentreerd spelen en de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt uitvoeren. Met het duel van vorig jaar in het hoofd (0-3 verlies, red.) weten we wat ons te doen staat. Wij spelen thuis en we willen de belangrijke punten in eigen huis houden.”

Blessures
In het duel tegen de hekkensluiter in de Eredivisie kan Jan Wouters niet beschikken over Willem Janssen (knie), Johan Mårtensson (knie), Cedric van der Gun (knie), Marcus Nilsson (bekken) en Jacob Mulenga (bovenbeen).

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.