Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

jeroen verhoeven 2013-08-30 Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC UtrechtTegen AZ behaalde FC Utrecht in Stadion Galgenwaard de eerste overwinning van het seizoen. Trainer Jan Wouters zag zijn ploeg met 2-0 winnen door twee doelpunten van Steve De Ridder. “Waar we in de eerste helft niet veel kansen creëerden, was dit de tweede helft meer het geval. De gehele wedstrijd hebben we het duel onder controle gehad en zijn we zelf niet in de problemen gekomen. Als je de wedstrijd ervoor tegen FC Twente zes tegengoals krijgt, is dit een hele verbetering.”

Debuut Willem Janssen
Willem Janssen maakte tegen AZ zijn de debuut voor FC Utrecht. Wouters was zeer blij met de inbreng van de middenvelder. “Willem had nog maar twee keer meegetraind en begon in de basis. Hij heeft zich snel aangepast. Uiteraard moet hij nog meer ingespeeld raken op zijn teamgenoten. Willem is een welkome versterking voor FC Utrecht.”

Verhuur De Kogel en Zullo
Deze week maakte de club bekend dat Leon de Kogel en Michael Zullo voor de rest van het seizoen op huurbasis worden uitgeleend aan respectievelijk VVV-Venlo en Adelaide United FC. “Als je voor het derde jaar op rij wellicht veel minuten moet spelen in Jong FC Utrecht, dan is het beter om op een hoger niveau te spelen”, meent de oefenmeester. “Voor zowel de spelers als de club is het belangrijk dat zij zich verder ontwikkelen. Dan is dit de beste oplossing.”

Jacob Mulenga
Wouters is tevreden dat Jacob Mulenga na 1 september nog in dienst is van FC Utrecht. “Door de vele geruchten heeft Jacob zich niet optimaal kunnen focussen. We moeten ook niet vergeten dat hij zware jaren achter de rug heeft met veel blessureleed en persoonlijk leed. Hij werkt nog steeds hard om terug op zijn oude niveau te komen. Jacob is een belangrijke speler voor ons team door zijn kracht, manier van spelen en zijn doelpunten.”

Trainingsweek
FC Utrecht heeft een goede trainingsweek achter de rug. Het team heeft niet speciaal op kunstgras getraind om zich voor te bereiden op de ondergrond in Zwolle. Wouters trekt een opmerkelijke conclusie. “De voorgaande jaren hebben we altijd op kunstgras getraind om ons voor te bereiden op de uitduels op deze ondergrond. Dit bracht ons echter nooit het gewenste resultaat. Vorig jaar ben ik hier vanaf gestapt en prompt wonnen we bij PEC Zwolle en pakten we een punt bij Heracles Almelo. Ieder kunstgrasveld is anders en in de warming-up heb je genoeg tijd om te wennen aan het veld”, aldus de oefenmeester.

PEC Zwolle
Wouters hoopt dat zijn team de stijgende lijn, die te zien was tegen AZ, doortrekt. Zondag treft FC Utrecht in PEC Zwolle de huidige koploper van de Eredivisie. Net als voor velen is het voor de trainer van FC Utrecht ook enigszins een verrassing dat PEC Zwolle op deze plaats staat. “Dat PEC Zwolle bovenaan staat, heeft mij wel verrast”, zegt de trainer. “Hoe zij spelen echter niet. De ploeg speelt fris voetbal. Ron Jans gaat verder waar PEC Zwolle vorig seizoen mee geëindigd is. Ze spelen een goed positiespel. Met Youness Mokhtar hebben ze een speler met individuele kwaliteiten die vrijuit voetbalt.”

Blessures
Zondag is een vijftal spelers niet inzetbaar vanwege uiteenlopende blessures. Adam Sarota (knie), Cedric van der Gun (knie), Edouard Duplan (middenvoetsbeentje), Kenny Teijsse (enkel) en Robbin Ruiter (bovenbeen) komen niet in actie.

Tekst: FCUtrecht.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.