FC Utrecht wint van NEC Nijmegen en blijft thuis ongeslagen. (0-0) 2-0

FC Utrecht heeft met 2-0 gewonnen van N.E.C. De doelpunten werden beiden in de tweede helft gemaakt. Kort na rust maakte Gévero Markiet met een kopbal het eerste doelpunt. Halverwege de tweede helft zorgde Steve De Ridder met een keihard schot voor de eindstand.

FC Utrecht startte in bijna dezelfde opstelling als de vorige week tegen Heracles Almelo. Het enige verschil was dat Mark van der Maarel weer op centrale rechterverdedigerpositie stond. Hij kon vorige week niet meedoen vanwege een schorsing. Timothy Derijck begon nu op de bank. Daar zat ook Adam Sarota die na lang geblesseerd te zijn geweest weer deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. N.E.C. trad aan met dezelfde elf spelers als afgelopen zondag in de succesvolle wedstrijd tegen AZ. Voordat de wedstrijd begon was er een minuut stilte als eerbetoon aan de gisterenavond overleden Nelson Mandela.

Eerste helft
N.E.C. mocht aftrappen en direct daarna werd Michael Higdon vrij voor FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter gezet. De kopbal van de Engelsman was een gemakkelijke prooi voor Ruiter. In de derde minuut trilde het net aan de andere kant toen Steve De Ridder uit een vloeiende aanval van FC Utrecht scoorde. Zijn treffer werd echter door scheidsrechter Jeroen Sanders wegens buitenspel afgekeurd.

Even later scoorde Yassin Ayoub bijna met een kopbal uit een corner van Tommy Oar. N.E.C.-keeper Kalle Johnsson tikte de bal nog net uit zijn doel. Vlak daarna plukte Ruiter een kopbal van de Iraniër Alireza Jahanbakhsh uit de lucht.

Aantrekkelijk voetbal
Het spelpeil in de eerste helft was niet hoogstaand, maar er ontstonden over en weer veel doelkansen. Na ruim een kwartier spelen kwam een verre bal van Ayoub bij Elroy Pappot terecht. Pappot zette goed door en zorgde ervoor dat Jens Toornstra een kans kreeg. Toornstra werd gemangeld door een aantal N.E.C.-verdedigers, maar scheidsrechter Sanders vond dit geen strafschop waard.

Middenveld
Het duel speelde zich vooral af op het middenveld en het laatste deel van de eerste helft was N.E.C. iets sterker dan FC Utrecht. Jahanbakhsh had bijna de openingstreffer op zijn schoen, nadat hij Dave Bulthuis van zich had afgeschud. Ruiter pareerde zijn harde schot stijlvol. Vlak daarvoor had de Zweedse doelman Johnsson de bal van de voet van Duplan geplukt. Duplan was in kansrijke positie gekomen na een goedlopende aanval van de Utrechters, waarin Pappot de hoofdrol speelde.

1-0
De tweede helft was nog maar net begonnen of FC Utrecht kwam op 1-0. Oar krulde een vrije trap van rechts op de verre paal van het Nijmeegse doel. Duplan zette zijn hoofd tegen de bal die vervolgens op de paal belandde. Gévero Markiet stond op de goede plaats en kopte de terugspringende bal in het lege doel. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.
N.E.C. zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Een hard schot van Søren Rieks werd door Ruiter gepakt. Na een uur spelen dacht N.E.C. succes te hebben, maar het doelpunt van Jahanbakhsh werd door Sanders afgekeurd, omdat hij zich op onreglementaire wijze een weg naar het doel van Ruiter had gebaand.

Terugkeer Sarota
In de 65e minuut kwam Adam Sarota in het veld voor zijn landgenoot Tommy Oar. Sarota ,die voor het eerst sinds eind januari weer speelde, kreeg een staande ovatie van het publiek. Scheidsrechter Sanders gaf een kwartier voor tijd een penalty aan N.E.C. toen Bulthuis bij het wegwerken van de bal Jahanbakhsh raakte. Michael Higdon nam de strafschop, maar zijn slappe schot was geen enkel probleem voor de uitblinkende Ruiter.

2-0
N.E.C. gaf de moed niet op en ging door met aanvallen. Het leverde niets op. FC Utrecht kwam zelfs op 2-0. In de 78e minuut zette Pappot goed door en gaf de bal aan De Ridder. De Belg bedacht zich geen moment en loste een schot dat als een granaat achter Johnsson insloeg. Hij maakte daarmee zijn zevende competitiedoelpunt is daarmee clubtopscoorder. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Het bleef 2-0.

FC Utrecht is met deze overwinning nog steeds de club die thuis de meeste overwinningen boekte in het huidige kalenderjaar. De teller staat nu op 13. FC Utrecht rukt op in het linkerrijtje van de stand van de Eredivisie en staat nu (tijdelijk) op de gedeelte vierde plaats. FC Utrecht heeft bovendien nooit een vrijdagavondwedstrijd verloren.

Geel:
43’ Ryan Koolwijk
59’ Alireza Jahanbakhsh
74’ Dave Bulthuis

Rood:
67’ Ryan Koolwijk (2x geel)

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Gévero Markiet (69’ Timothy Derijck), Mark van der Maarel, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Yassin Ayoub, Jens Toornstra (c) (82’Yoshiaki Takagi), Tommy Oar (65’ Adam Sarota); Edouard Duplan, Steve De Ridder, Elroy Pappot.

Opstelling N.E.C.: Kalle Johnsson; Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Victor Pálsson, Jeffrey Leiwakabessy; Hans Mulder, Ryan Koolwijk (c); Alireza Jahanbakhsh, Søren Rieks, Kevin Conboy, Michael Higdon (79’ Christoph Hemlein).

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.