Onbegrijpelijk: Niemand wil de Beer van Bussum Jeroen Verhoeven

Jeroen Verhoeven nog club loos na vertrek bij AFC Ajax

jeroen verhoeven gestrekt naar de hoek

Jeroen Verhoeven zit nog altijd zonder club. En daar snapt de 32- jarige doelman, die na zijn vertrek bij Ajax bij FC Utrecht meetraint, helemaal niets van. “misschien zijn ze bang voor mijn imago, maar ik ben topfit, klaar om morgen ergens in te stappen.”

Door Ard Schouten

Als Jeroen Verhoeven de ochtend training van FC Utrecht verlaat, drijfnat van het zweet dat over zijn lichaam gutst, heeft hij een genietmomentje. “zo trainen, met dit weer, dat is zo lekker. Mooier is er niet.” In het uur daarvoor heeft hij laten zien wat hij in huis heeft. Coachend voor de vele jonkies, aanwezig in de groep. En in het bezit van prima reflexen voor de goal en op de lijn.
Het enige wat aan zijn voetbalgeluk ontbreekt: een club. Hoewel FC Utrecht hem dolgraag wil strikken –als ervaren kracht achter eredivisie rookie Robbin Ruiter- ontbreekt het geld daarvoor. Verhoeven is weliswaar niet afhankelijk van het nakende einde van de transferperiode, hij is immers transfervrij, maar concrete interesse wil maar niet op gang komen. En dat steekt “om eerlijk te zeggen verbaast het me ja. Ik kom van Ajax, heb een prima CV. Als ik zie welke keuzes sommige clubs maken….”

Hamvraag is waarom niemand bij ‘de Beer van Bussum’ aanklopt. “ze zullen hun redenen hebben. Te duur? Dan moeten ze eerst eens komen informeren. Misschien heb ik een Imago probleem, is dat het. Ik weet ook niet wat ik er mee aan moet.” Is het dan toch het beeld van ‘de Pizzaman’ dat teveel aan het kleeft? Verhoeven, jennend bezongen van Groningen tot Kerkrade, counterde ooit fantastisch door te stellen dat hij helemaal niet zo dol is op pizza’s ‘omdat ik mijn mond brand aan die dingen’. “misschien is het beeld van mij anders dan ik in werkelijkheid ben. Ik heb mijn postuur, maar vaak denken mensen ook dat ik heel klein ben. Terwijl ik toch echt 1.97 meter ben. En Topfit!”

Trainingsbeest

jeroen verhoeven op training ajaxWat belangrijker is dan almaar repeterende discussie over zijn postuur: Verhoeven is een bovengemiddelde keeper. Wie hem de afgelopen weken bezig zag op het Utrechtse trainingsveld keek naar een trainingsbeest, iemand die prima keept en bovendien als sfeermaker en mentor belangrijk is voor een piepjonge ploeg van trainer Jan Wouters. Wie je ook spreekt, iedereen bij FC Utrecht ziet hem graag blijven. “aan mij ligt het niet” zegt Verhoeven. “het is klote als het tot niets leidt. Ik blijf graag, maar concreet ligt er niks. Ik gebruik FC Utrecht om fit te blijven, word beter van dagelijks meetrainen. Andersom maak ik de jongens beter.”

Is hij wanhopig? “Nee. Mezelf aanbieden bij clubs doe ik niet. Misschien is dat niet de beste manier om onderdak te vinden, maar ik denk dat de kenners wel weten wat ze in huis halen. Ik heb alleen Johan Cruijffschaal niet gewonnen in Nederland. Wel de KNVB- beker, Twee Landstitels in de eredivisie en een kampioenschap in de Eerste Divisie. En vraag het maar na bij de clubs waar ik heb gezeten: Ik ben geen lastige jongen, pas overal prima binnen de groep en kan ook nog eens aardig ballen tegen houden.”

Misschien wachten de clubs tot na 31 Augustus, Verhoeven hoopt het maar. “daar ga ik een beetje vanuit. In veel selecties hoeft maar iets te gebeuren of ze hebben iemand als mij nodig. Tot nu toe is er niet veel beweging op de markt. En als er wat gebeurt, gaat het erg moeizaam. Ik sta overal voor open. Eredivisie, Jupiler League, buitenland. Ik ben bij Ajax weggegaan, omdat ik meer wil zijn dat derde keeper, ik wil weer belangrijk zijn voor een groep. Ieder weekeinde bij de wedstrijdselectie horen, de wedstrijdspanning voelen, dat zoek ik. Wie me wil, kan me Bellen.”

Tekst: AD Sportwereld
Door: Ard Schouten

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.