FC Utrecht wint met 2-1 van FC Emmen

Jeroen verhoeven 2013-07-13 FC Emmen - FC utrecht1In Loenen won FC Utrecht zaterdagmiddag met 2-1 van FC Emmen. De club uit de Jupiler League bood prima weerstand en kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Mark van der Maarel schoot FC Utrecht echter een kwartier voor tijd voorbij FC Emmen.

FC Utrecht, met Gévero Markiet op de positie van de vertrokken Mike van der Hoorn, creëerde in de eerste twintig minuten direct een aantal mogelijkheden. Een lange bal van Markiet over de Emmense defensie bracht Bob Schepers in stelling om doelman Van der Vlag te testen. Zijn inzet ging echter voorlangs. Een voorzet van diezelfde Schepers belandde niet veel later op het hoofd van aanvoerder Cedric van der Gun. Hij kreeg de bal echter niet voldoende achter de bal, waardoor zijn inzet niet krachtig genoeg was. Aan de ander kant moest Jeroen Verhoeven redding brengen op een schot van ver, geschoten door Quinten Martinus. Het tempo lag in deze fase van de wedstrijd hoog.

Na vijfentwintig minuten spelen, kwam FC Utrecht op voorsprong. Jens Toornstra lepelde een vrije bal achter de massa aan spelers in het strafschopgebied van FC Emmen, waar Cedric van der Gun opdook. In twee etappes werkte hij de bal achter Van der Vlag in het doel. Veel meer dan een schot van Alexander Bannink, gekeerd door Jeroen Verhoeven, zagen de circa 800 toeschouwers niet aan doelpogingen.

FC Emmen, vorig seizoen de nummer 12 van de Jupiler League, voetbalde bij vlagen goed mee en zocht waar mogelijk ook de aanval. Kort na rust leverde dit de ploeg van trainer Joop Gall een doelpunt op. Aan de linkerkant van het veld werd Quinten Martinus weggestuurd. De rappe vleugelspeler trok de bal goed voor, zodat spits Wout Weghorst kon binnenschieten.

In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo testte Cedric van der Gun, net als in de eerste helft, doelman Van der Vlag met een kopbal en nam Wout Weghorst Verhoeven onder vuur. Een doelpunt leverde het niet op.

Wie zijn ploeg wel op voorsprong schoot? Mark van der Maarel. De rechtsback van FC Utrecht kreeg de bal op korte afstand van het doel aangespeeld en schoof de bal beheerst met de buitenkant van zijn voet over de doellijn. Een redelijk unicum, daar Van der Maarel in competitieverband nog nooit een doelpunt voor FC Utrecht maakte. Het doelpunt van Van der Maarel bleek na 90 minuten te spelen het winnende te zijn. FC Utrecht – FC Emmen: 2-1.

FC Utrecht – FC Emmen (1-0) 2-1
25. 1-0, Cedric van der Gun
49. 1-1, Wout Weghorst
76. 2-1, Mark van der Maarel

Opstelling FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel, Gévero Markiet, Kai Heerings, Michael Zullo (45. Kenny Teijsse); Bob Schepers (75. Yoshiaki Takagi), Johan Mårtensson (60. Mark Diemers), Jens Toornstra, Tommy Oar (70. Gyliano van Velzen); Edouard Duplan, Cedric van der Gun.

Tekst: FCUtrecht.nl
Foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.