VOORBESCHOUWING | FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Alvorens de Eredivisie voor de tweede keer dit seizoen een weekje stil komt te liggen vanwege interlands, is FC Utrecht er alles aan gelegen de derde thuiszege van de jaargang te boeken. Morgenavond (zaterdag) komt Go Ahead Eagles op bezoek in Stadion Galgenwaard. Met trainer/coach Robby Alflen blikt FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met de ploeg uit Deventer.

“Tegen Go Ahead Eagles moeten we weer ons eigen ding doen”, begint Alflen zijn verhaal. “En heel voorzichtig zijn met het weggeven van corners en vrije trappen, want daarvoor hebben ze in Deventer specialisten in huis. Go Ahead Eagles kan verraderlijk uit de hoek komen, vergis je daar niet in. Ze hebben goede voetballers zoals Deniz Türüç en een sterke spits in de persoon van Marnix Kolder.”

‘Jongens weten hoe het werkt’
Desalniettemin, zo realiseert ook Alflen zich, wordt van FC Utrecht verwacht dat er van Go Ahead Eagles wordt gewonnen. “Ik voel dat in elk geval wel zo, dat van ons drie punten worden verwacht zaterdagavond”, zegt Alflen. “Gelukkig hebben wij in de groep genoeg jongens die weten hoe het werkt. Die weten wat er van de ploeg verwacht wordt bij een thuiswedstrijd. ‘Het móet vandaag’, is het gevoel dat zij op de rest van het team goed kunnen overbrengen.”

‘Verwerken en weer aanhaken’
Voor het duel met de Eagles heeft Alflen, in tegenstelling tot afgelopen zondag bij de uitwedstrijd tegen FC Twente, middenvelder Willem Janssen en de aanvallers Ruud Boymans en Tommy Oar weer tot zijn beschikking. Daardoor is de kans aanwezig dat de jonge voorhoedespelers die in de ploeg stonden in Enschede, hun basisplaats weer moeten afstaan. “Als jonge gast hoop je natuurlijk dat je bij de ploeg blijft. Je komt, tikt aan, zakt daarna vaak even weg. Dat is meestal hoe het gaat. Daar krijg je even een tikkie van. Dat moet je verwerken, en daarna weer aanhaken. De gasten die dat kunnen, dat zijn vaak de blijvertjes.”

‘Avondwedstrijd bijzonder’
Een zaterdagavondwedstrijd in Stadion Galgenwaard is bijzonder. Meestal voetbalt FC Utrecht in eigen huis namelijk op zondagmiddag. “Spelen op zondagmiddag is een wens van de supporters en dus van de club, maar ik vind voetballen op zaterdagavond ook wel wat hebben”, vertelt Alflen. “De lichtmasten aan; het heeft iets. Voor mijn gevoel raakt het publiek er bij een avondwedstrijd in Stadion Galgenwaard sneller en meer bij betrokken. Het zorgt in elk geval voor een unieke sfeer.”

Heb jij je kaarten voor FC Utrecht – Go Ahead Eagles al in huis? Je kunt ze kopen in de FC Utrecht Fanshop, bij Ticketbox-verkooppunten en via internet. En zaterdag natuurlijk bij de stadionkassa’s, die vanaf 18.45 uur open zijn. 

VOORBESCHOUWING | FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.