Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Voor zij die de nacht voor een wedstrijd van de zenuwen amper een oog dicht doen: hier volgt een reeks enigszins geruststellende mededelingen met het oog op het treffen van morgenavond, als Go Ahead Eagles op bezoek komt in Utrecht.

FC Utrecht is al acht Eredivisiewedstrijden op rij thuis ongeslagen. Daarvan werden er zes gewonnen en eindigden er twee in een gelijkspel. FC Utrecht won 15 van de eerdere 22 Eredivisie-ontmoetingen met Go Ahead Eagles in Stadion Galgenwaard. En de laatste thuisnederlaag van FC Utrecht tegen de ploeg uit Deventer in de Eredivisie dateert van 1992. Kortom: FC Utrecht beschikt over een zeer gedegen thuisbalans, ook tegen de Eagles.

De laatste tien Eredivisiedoelpunten van FC Utrecht werden door verschillende spelers gemaakt. Samen met, toevalligerwijs, Go Ahead Eagles zijn de Utrechters na zeven speeldagen in de jaargang 2014/2015 de enige ploeg in de Eredivisie met geen speler in de gelederen die meer dan één goal maakte.

FC Utrecht’s trainer/coach Robby Alflen zette dit seizoen al 25 verschillende spelers in: meer dan welke andere club op het hoogste niveau dan ook. Van die 25 voetballers is er één die tot nu toe nog elke speelminuut van het seizoen meemaakte. Dat is middenvelder Anouar Kali, die in wedstrijdmagazine FC TODAY morgen uitgebreid aan het woord komt.

Aan Utrechtse zijde ontbreekt vanwege een schorsing middenvelder Yassin Ayoub, die in het uitduel met FC Twente rood kreeg (twee keer geel). Vanwege blessures kan Alflen morgenavond in Stadion Galgenwaard ook geen beroep doen op verdediger Michael Zullo en de aanvallers Nacer BaraziteEdouard Duplan en Danny Verbeek.

Go Ahead Eagles slaagde er tijdens de laatste 26 uitwedstrijden die het in de Eredivisie speelde, niet in de nul te houden.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.