Feitjes en Weetjes: PSV – FC Utrecht

Bekerduel nummer 131 is aanstaande voor FC Utrecht, dat het morgen (donderdag) in de tweede ronde van de KNVB Beker in Eindhoven opneemt tegen PSV. In het Philips Stadion begint het treffen met de Brabanders om 20.45 uur.

Vijf keer eerder stonden FC Utrecht en PSV in de cup tegenover elkaar. In het seizoen 1984/1985 was er een dubbele confrontatie. Want omdat de eerste pot in Utrecht in 0-0 eindigde, moesten beide ploegen in Eindhoven op herhaling. Daar werd het 2-2 en volgde een penaltyserie. Jan Willem van Ede vertolkte daarin een hoofdrol en mede dankzij zijn sterke spel plaatste FC Utrecht zich voor de finale, waarin het dankzij een doelpunt van John van Loen afrekende met Helmond Sport (1-0).

In het seizoen 1992/1993 reisde FC Utrecht in de tweede ronde af naar Eindhoven, waar het ondanks een 0-1 voorsprong aan het kortste eind trok: 2-1.

Het bekeravontuur eindigde voor FC Utrecht in de jaargang 1995/1996 al in de eerste ronde. Toen werd er op eigen veld met 0-2 van PSV verloren.

Zeven jaargangen later revancheerden de Utrechters zich tegen de Eindhovenaren voor die nederlaag. In de halve finale werd PSV met 2-1 verslagen door FC Utrecht, dat in de finale vervolgens een maatje te groot was voor Feyenoord (4-1).

Vanuit het uitvak in het Philips Stadion weet FC Utrecht zich tijdens editie 2014/2015 van het bekertreffen met PSV gesteund door relatief veel supporters. Ondanks het uitdagende aftraptijdstip van 20.45 uur – het is immers een doordeweekse dag en dus gaat bij velen vrijdagochtend alweer vroeg de wekker – reizen er 404 FC Utrecht-fans af naar Eindhoven.

Feitjes en Weetjes: PSV – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.