FC Utrecht sluit 1e oefenwedstrijd winnend af

2013-06-29 Jeroen Verhoeven aanvoerder FC utrechtFC Utrecht heeft zaterdagmiddag zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2013/2014 met 3-1 gewonnen. In Soesterberg was een regioteam bestaande uit spelers van de amateurverenigingen DOSC, FC Driebergen, SO Soest, SV Zeist, SVM, v.v. Jonathan, v.v. ’t Vliegdorp, v.v. Woudenberg en VVZ’49 op het sportcomplex van v.v. ’t Vliegdorp de tegenstander. Voor FC Utrecht scoorden Kenny Teijsse, Bob Schepers en Elroy Pappot.

Trainer/coach Jan Wouters koos ervoor om tegen het regioteam twee elftallen het veld in te sturen. In de eerste helft waren spelers als Mark van der Maarel, Cedric van der Gun, Robbin Ruiter en nieuweling Mark Diemers de blikvangers. Na rust zagen de circa 600 toeschouwers onder anderen Dave Bulthuis en Edouard Duplan in actie.

Eerste helft
In de eerste helft was goed zichtbaar dat FC Utrecht in een nieuwe samenstelling speelde. Het spel oogde nog onwennig en veel grote kansen bleven uit. Wel viel al kort na de aftrap een doelpunt te noteren. Kenny Teijsse, die het afgelopen half jaar op huurbasis uitkwam voor FC Oss en zaterdag als linkermiddenvelder werd geposteerd, verscheen al vroeg voor de doelman van het regioteam en zette FC Utrecht op voorsprong.Een tweede doelpunt bleef lang uit. Nadat Kenny Teijsse halverwege het eerste bedrijf gevloerd werd in het strafschopgebied, was het aan aanvoerder Cedric van der Gun om de score vanaf elf meter te verdubbelen. Zijn inzet raakte echter de lat.

Soufian Moro, speler van Jong FC Utrecht, schoot voorlangs. Kenny Teijsse werkte een hoekschop van Mark Diemers over het doel.

Het regioteam kwam in de eerste helft tot een enkele voorzichtige doelpoging, maar werd niet gevaarlijk tot de laatste minuut. Eén van de aanvallers van het regioteam dook op voor FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter en zette zijn ploeg op 1-1.

Tweede helft
De tweede ploeg die Wouters het veld in stuurde, bestond uit elf andere gezichten dan in het eerste bedrijf te zien waren. Het regioteam koos ervoor om bij balbezit van FC Utrecht ver in te zakken op eigen helft. FC Utrecht vond weinig ruimte om de verdedigende muur te slechten. Bij balbezit durfde de thuisploeg echter wel te voetballen richting het doel van Jeroen Verhoeven, wat te prijzen viel.
Waar Edouard Duplan FC Utrecht op voorsprong leek te gaan zetten maar dit niet deed, was het Bob Schepers die enkele minuten later – een minuut of twintig voor tijd – wel de trekker overhaalde. De als rechtermiddenvelder spelende Schepers haalde verwoestend uit en schoot de bal genadeloos tegen de touwen. Dave Bulthuis had vervolgens de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Bij een hoekschop, getrapt door Bob Schepers, kreeg Bulthuis alle ruimte om het derde Utrechtse doelpunt op zijn naam te zetten. Hij mikte echter te hoog.
Elroy Pappot vergrootte een fractie voor het laatste fluitsignaal alsnog de score. Een vrije trap werd door Pappot fraai over de muur in de korte hoek gekruld: 1-3.

Drie oefenduels in vier dagen
Volgende week trekt FC Utrecht verder door de provincie. Op dinsdag wordt in Vleuten wederom tegen een regioteam gespeeld. Twee dagen later wacht een uitduel tegen het gelegenheidsteam FC Nijkerk. Vrijdag staat SV Houten – FC Utrecht op het programma. Alle drie de duels beginnen om 19.00 uur.

Regioteam – FC Utrecht (1-1) 1-3
0-1, Kenny Teijsse
1-1, Aanvaller Regioteam
1-2, Bob Schepers
1-3, Elroy Pappot

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Jordy Balk, Kai Heerings, Yannick Cortie; Soufian Moro, Mark Diemers, Yoshiaki Takagi, Kenny Teijsse; Romano van der Stoep, Cedric van der Gun ©.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Jeroen Verhoeven ©; Laurens van der Voort, Marcus Nilsson, Aleksandar Bjelica, Dave Bulthuis; Bob Schepers, Sean Klaiber, Elroy Pappot, Darren Rosheuvel; Edouard Duplan, Kevin van Kippersluis.

Tekst: FCUtrecht.nl
Foto’s: FCphoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.