Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Twente

Thuiswedstrijd nummer zestien van dit Eredivisieseizoen staat voor de deur voor FC Utrecht. Dat neemt het zondag – aftrap: 16.45 uur – in Stadion Galgenwaard op tegen FC Twente. Met trainer/coach Robby Alflen blikt FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met de Tukkers.

“ADO-uit”, verzucht Alflen, “was zo’n wedstrijd waarbij iedereen na afloop in de kleedkamer zat en zich afvroeg wat er in vredesnaam was gebeurd. De spirit ontbrak in Den Haag bij ons totaal. Ik ga er van uit dat iedereen revanchegevoelens heeft. Er wordt deze week in elk geval goed getraind”, aldus de oefenmeester van de Utrechters, die dertiende staan op de ranglijst.

FC Utrecht heeft nu 33 punten en het is het team er alles aan gelegen om dat aantal zo snel als mogelijk op te krikken. “Daar is de ploeg ruimschoots goed genoeg voor”, heeft Alflen vertrouwen in de komende duels. “Druk? Op dit moment moet iedereen de druk voelen van de revanchegevoelens naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.”

Tegenstander FC Twente heeft zes punten meer dan FC Utrecht; al zijn dat er eigenlijk twaalf. Zes punten werden afgetrokken van het totaal van de Enschedese equipe vanwege de financiële gang van zaken in de Grolsch Veste. “Ze hebben heel veel voetbal in de ploeg”, zegt Alflen over het team van Alfred Schreuder. “Van de achterste tot en met de voorste linie. FC Twente is gewoon een goede ploeg. Maar ze hebben veel tikkies gehad dit seizoen, veel tegenslagen.”

In de uitwedstrijd tegen de Tukkers trad FC Utrecht met een piepjonge voorste linie aan; met onder anderen Rodney Antwi, Cedric Badjeck, Gyrano Kerk en Rubio Rubin. In het thuisduel met FC Twente kan de oefenmeester geen beroep doen op Ramon Leeuwin (geschorst) en de geblesseerde spelers Nacer Barazite, Ruud Boymans, Edouard Duplan, Gévero Markiet, Tommy Oar en Michael Zullo.

Kom zondag ook kijken naar FC Utrecht – FC Twente! Koop jouw kaart(en) in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-verkooppunt!

 

Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Twente

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.