Voorbeschouwing: Vitesse – FC Utrecht

37693_20131108_training_9274In Arnhem staat zaterdag het uitduel tegen Vitesse op het programma. Een lastig duel voor FC Utrecht blijkt uit de cijfers. Van de 28 eerder gespeelde duels won FC Utrecht slechts tweemaal. De kans dat FC Utrecht in Arnhem wint, wordt statistisch gezien dus steeds groter.

De afstand tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt tien plaatsen. Vitesse staat tweede en FC Utrecht twaalfde. Echter het verschil in punten is slechts zes. “Dat is het leuke van deze competitie”, zegt trainer Jan Wouters. “Als wij winnen dan staan we op drie punten afstand van Vitesse. Zij hebben een goede competitiestart gehad en wij een mindere. Dus het zegt allemaal niet zoveel in de huidige Eredivisie. Het invullen van de voetbaltoto is in ieder geval een stuk lastiger geworden”, grapt de Utrechtse oefenmeester.

Drie punten
Wouters verwacht een lastige wedstrijd in het GelreDome. “Ik reken Vitesse tot de grote groep met Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente die voor het kampioenschap gaan. Het is een goede ploeg met Pröpper die zich nu ontwikkelt en de effectiviteit van Piazon. Zaterdag gaan we naar Arnhem om de drie punten mee te nemen. Wij passen ons niet aan. Dat doen we nooit. We spelen ons eigen spel”, zegt de trainer stellig.

Aan het spelen van het eigen spel is deze week weer geschaafd op het trainingsveld. “We hebben afgelopen week gewerkt aan het maken van de juiste voetballende keuzes in het veld”, vertelt Wouters. “De afgelopen wedstrijden doen we dat niet vaak genoeg. We hebben via videobeelden en het af en toe stilleggen van de training de afspeelopties laten zien. We moeten meer gebruikmaken van de opties die zich voordoen. Soms kan het zo simpel zijn, maar dat is vaak het moeilijke van het voetbalspel”, meent Wouters.

Minuut vier
De wedstrijd tussen beide ploegen staat in het teken van het herdenken van de twee eeuwige nummers vier. In de vierde minuut wordt stilgestaan bij David di Tommaso en Theo Bos. “Dat is natuurlijk een mooi gebaar van de supporters”, vertelt Wouters. “Het laat zien dat beide clubs en hun supporters respect hebben voor hetgeen beide spelers voor hun clubs hebben betekend.”

Blessures
FC Utrecht kan niet beschikken over Johan Mårtensson (knie), Willem Janssen (knie) en Marcus Nilsson (rug). Edouard Duplan en Adam Sarota zijn nog niet wedstrijdfit.

De wedstrijd tegen Vitesse begint zaterdagavond om 19:45 uur. Reis je niet mee naar Arnhem, dan kun je het duel live bekijken via de FC Utrecht App. Ook kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen via Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch.

Tekst: FCUtrecht.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.