Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – FC Twente

Alle ogen richten op Gévero Markiet? Nou, misschien is dát wat overdreven. Maar de verdediger kan wél een bijzonder record evenaren morgen (zondag). Markiet kan namelijk de eerste verdedigend ingestelde speler worden in 35 jaar die in drie thuisduels op rij scoort voor FC Utrecht. De laatste die dat lukte, was Ton de Kruyk in het seizoen 1979/1980. Overigens is het nog de vraag of Markiet speelt; hij kampt met hamstringklachten.

Ook in Enschede hebben ze hun zinnen op een record gezet. FC Twente heeft in de laatste vier uitwedstrijden minimaal twee keer gescoord en kan het clubrecord evenaren door dat morgen wéér te doen. Het record staat op vijf wedstrijden en eindigde destijds, in 2009, in Stadion Galgenwaard. Toen kwam FC Twente tegen FC Utrecht niet tot scoren en was het dus gedaan met de reeks.

In thuiswedstrijden wil het bij FC Utrecht dit seizoen nog niet altijd vlotten. Er werd zeven keer voor eigen publiek verloren deze jaargang. Het clubrecord staat op acht thuisnederlagen; die leed FC Utrecht in de jaargangen 1975/1976 en 1995/1996.

Als FC Twente op bezoek komt, heeft FC Utrecht het relatief lastig. Slechts één van de laatste tien thuiswedstrijden tegen de Tukkers werd gewonnen. Dat was op 5 oktober 2008, toen het 3-0 werd dankzij doelpunten van Loïc LovalFrancis Dickoh en Nick de Jong, die bij zijn debuut direct het net liet bollen.

Er werden al 43 Eredivisie-edities van FC Utrecht – FC Twente gespeeld. Beide ploegen wonnen er dertien en in zeventien gevallen werd het een gelijkspel. Wat dat betreft is de onderlinge balans dus precies in evenwicht.

Drie spelers staan op scherp: Jeff Hardeveld en Chris Kum van FC Utrecht en Cuco Martina aan Twentse kant.

Kom zondag ook kijken naar FC Utrecht – FC Twente! Koop jouw kaart(en) in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-verkooppunt

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – FC Twente

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.