Trainingskamp FC Utrecht Dag 4 | FC Utrecht – KAA Gent

jeroen verhoeven fc utrecht

FC Utrecht heeft in Ciudad Deportiva Camilo Cano La Nucia zaterdag met 0-1 verloren van KAA Gent. In een bijzonder onderhoudende oefenmatch bleek een vroeg gescoorde treffer de beslissende.

Een momentje van onachtzaamheid. Even een balletje niet helemaal juist inspelen. En dan klettert de Belgische subtopper KAA Gent het deksel direct keihard op de Utrechtse neus. Al na vijf minuten nemen de Belgen het voortouw tegen FC Utrecht, wiens doelman Robbin Ruiter op de inzet van de bonkige Laurent Depoitre kansloos is. De boomlange aanvaller knikt tegendraads binnen na een goede voorzet van Thomas Foket: 0-1.

Toon gezet
De toon van het oefenduel, dat qua inzet en beleving meer doet denken aan een competitiewedstrijd dan aan een potje om slechts de eer, is dan gezet. FC Utrecht zoekt de aanval, maar heeft daarmee in de beginfase van het duel moeite. De Belgische ploeg speelt met vijf middenvelders die voortdurend van positie wisselen. Niet alleen ietwat onorthodox, maar vooral ook lastig om te bespelen.

Het laatste zetje
Toch krijgt FC Utrecht zowel voor als na de pauze kansen. In de eerste helft komen er van onder anderen Nacer Barazite en Kristoffer Peterson aardige voorzetten, maar ontbreekt het aan de aanwezigheid van een Utrechter die de bal het laatste zetje kan geven. Doelman Sels Matz wordt dan ook weinig op de proef gesteld.

Serieus karakter
Halverwege wordt niet gewisseld. Ook dat verraadt het al een beetje: dit is geen oefenpotje waarin het slechts gaat om het inzetten van zoveel mogelijk spelers, dit is een partij die wordt aangegrepen door beide ploegen om serieus toe te werken naar de allesbeslissende tweede seizoenshelft.

Verdiende gelijkmaker blijft uit
Wat dat betreft is ook de tweede helft van de wedstrijd in La Nucia er een die perspectief biedt. Want FC Utrecht slaagt er geregeld in om, met fraai combinatiespel, de Belgische subtopper met de rug tegen de muur te zetten. Alleen het laatste beslissende zetje, ook in na de rust lukt het niet dat te geven. Debutant Sébastien Haller is er nog wel dichtbij, Rubio Rubin lukt het bijna, Erwin de Groot laat een grote mogelijkheid onbenut en Timo Letschert krult in de slotminuut vanaf 25 meter een bal op de lat, maar vallen doet de gelijkmaker niet. Dat is jammer, maar onoverkomelijk. Want pas volgende week, als sc Heerenveen op zondag 18 januari op bezoek komt in Stadion Galgenwaard, gaat het om de punten.

FC Utrecht – KAA Gent 0-1 (0-1)
6. Laurent Depoitre 0-1

Gele kaarten: Anouar Kali en Timo Letschert (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 500.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Chris Kum, Ramon Leeuwin (61. Kai Heerings), Timo Letschert, Jeff Hardeveld (77. Yannick Cortie); Anouar Kali (61. Bart Ramselaar), Willem Janssen, Yassin Ayoub (61. Erwin de Groot); Kristoffer Peterson (61. Danny Verbeek), Rubio Rubin, Nacer Barazite (61. Sébastien Haller).

Opstelling KAA Gent:
Sels Matz (65. Damjan Siskovski); Lasse Nielsen, Rami Gershon (61. Uros Vitas), Nana Asare (65. Mustapha Oussalah); Thomas Foket (65. Sebastien Locigno), Renato Nato, Hannes van der Bruggen (65. Karim Belhocine), Brecht Dejaegere (65. Nermin Zolotic), Haris Hajradinovic (65. Christophe Lepoint); Laurent Depoitre (65. David Pollet), Benito Raman (65. Moses Simon).

Trainingskamp FC Utrecht Dag 4 | FC Utrecht – KAA Gent

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.