Feitjes en Weetjes: ADO Den Haag – FC Utrecht

Het venijn wil ‘m bij tegenstander ADO Den Haag nog wel eens in de staart zitten. Al vier keer scoorde het team van Henk Fraser dit seizoen in de blessuretijd van de tweede helft. Fraser, trouwens, speelde in het seizoen 1987/1988 nog bij FC Utrecht in één team met de huidige trainer/coach van de Utrechters: Robby Alflen.

FC Utrecht zorgde na de winterstop met de regelmaat van de klok voor spectaculaire duels – wat te denken van scores als 6-1, 6-2 en 3-4 – maar oogstte sinds de hervatting van de competitie in 2015 minder punten dan het had gehoopt: 10.

FC Utrecht gebruikte dit seizoen de meeste verschillende spelers (33) en heeft de meeste verschillende doelpuntenmakers: 17.

Eén van de spelers met de meeste invalbeurten van dit seizoen, is ADO’s Xander Houtkoop. Hij kwam al negentien keer als invaller binnen de lijnen dit seizoen. Er is in de Eredivisie maar één speler die vaker inviel: Excelsior’s Kevin Vermeulen: twintig invalbeurten.

Wie ADO Den Haag zegt, dit seizoen althans, zegt ook al snel: Michiel Kramer. Zestien goals maakte hij dit seizoen al. Een goalgetter, dus. Iemand die, dankzij zijn hoge productiviteit, bovendien op de gedeelde vijfde plaats staat van het klassement ‘Meest waardevolle speler’. Wat opvalt, is dat hij zijn zeventien ‘punten’ vrijwel alleen maar verdiende door te scoren. Slechts één doelpunt bereidde Kramer deze jaargang voor. Geen aangever dus, maar een echte afmaker.

Buitenspel lopen, dat doet Kramer trouwens nogal eens. Om precies te zijn dit seizoen, in z’n eentje, al 27 keer. FC Utrecht, alle spelers tezamen, werd 33 keer afgevlagd vanwege buitenspel.

ADO-uit had voor Ramon Leeuwin een terugkeer op het oude nest kunnen zijn, maar de verdediger van FC Utrecht is naar aanleiding van de rode kaart die hij in het treffen met Ajax afgelopen weekend ontving geschorst. Chris Kum (eveneens een oud-speler van ADO Den Haag) en Jeff Hardeveld staan op scherp. Bij ADO Den Haag staan er drie spelers op scherp: Aaron Meijers, Gianni Zuiverloon en Mike van Duinen.

Feitjes en Weetjes: ADO Den Haag – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.