VOORBESCHOUWING: FC Utrecht – FC Dordrecht

FC Dordrecht-thuis. Dat is de wedstrijd die zondag op de rol staat voor FC Utrecht. Trainer/coach Robby Alflen blikt op FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met de Dordtenaren.

“FC Dordrecht zet nog altijd wel hoog druk, maar die ploeg is naar mate het seizoen vorderde, wel wat behoudender gaan spelen”, aldus Alflen over de hekkensluiter van de Eredivisie, die na de winterstop tot nu toe slechts één treffer maakte. “Maar dat is op dit moment van minder belang. We zitten in een fase waarin het alleen om ons gaat.”

‘Draad opgepakt’
De ploeg van FC Utrecht is klaar voor het duel met FC Dordrecht, stelt Alflen. “Het gaat goed met het team. Dat zag je eigenlijk al bij de uitwedstrijd van afgelopen weekend tegen PSV, al leverde het toen geen resultaat op. Maar we hebben de draad, na de duels met PEC Zwolle en Willem II, weer opgepakt. In Eindhoven gingen we verder op de manier waarop we FC Groningen-uit speelden”, weet Alflen. “Die partijen tegen PEC Zwolle en Willem II, dat waren wedstrijden die op zichzelf stonden.”

Omgaan met druk
Een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter; op papier misschien wel het best mogelijke affiche dat je als ploeg kunt treffen. “Maar het zorgt er ook voor dat de druk, die er toch al is, nog groter wordt”, zegt de oefenmeester van de Utrechters. “Thuis móet je winnen, nu al helemaal, en op papier natuurlijk zeker tegen FC Dordrecht. De druk, dat is een factor. En die kun je nooit helemaal wegnemen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je er minder last van hebt, door in de beginfase van de wedstrijd een speelwijze te hanteren waarbij de nauwkeurigheid niet zo belangrijk is. Daardoor kom je lekker in de wedstrijd.”

‘Meer diepgang met Diemers’
Het vertrek van Anouar Kali heeft voor een vacante plek op het middenveld gezorgd, die vooralsnog door Mark Diemers wordt ingevuld. “Mark was in het duel met Willem II misschien iets te veel bezig met het idee dat dit voor hem een kans is. Maar dat is ook wel logisch. Het vertrouwen in Mark is er nu, maar was er al lang. Mark is al lang een Eredivisiewaardige speler. Hij heeft een goed schot, een goede trap en brengt meer diepgang in de ploeg.”

Kom zondag ook kijken!
Kom zondag ook kijken naar de wedstrijd FC Utrecht – FC Dordrecht! Er vrije verkoop, dus je hebt geen (Seizoen)Clubkaart nodig om een kaartje aan te schaffen. Scoor jouw kaartje via internet, in de FC Utrecht Fanshop of bij één van de vele Ticketbox-verkooppunten in Nederland.

VOORBESCHOUWING: FC Utrecht – FC Dordrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.