VOORBESCHOUWING: Heracles Almelo – FC Utrecht

Het eerste elftal van FC Utrecht bereidt zich voor op Heracles Almelo-uit. Morgen (zaterdag) staan de Utrechters in het Polman Stadion tegenover de Heraclieden. Met trainer/coach Robby Alflen blikte FCUtrecht.nl alvast vooruit op het uitduel.

“Revanchegevoelens? Totaal niet”, zegt oefenmeester Alflen over het treffen met Heracles Almelo, dat eerder dit seizoen de volle buit mee terug naar Overijssel nam vanuit Stadion Galgenwaard. “Bij mij leeft vooral het gevoel dat er een lijn in moet komen. Dan bedoel ik: dat we iets gaan neerzetten dat op een serie lijkt.”

‘Aan zelfvertrouwen gewonnen’
Het startpunt van die mogelijke serie-in-wording is dan FC Dordrecht-thuis. Afgelopen weekend maakte FC Utrecht korte metten met de Dordtenaren, die met 6-1 werden verslagen. Sébastien Haller was de Grote Man van de Middag met vier doelpunten. “Zweven doet hij niet”, zegt Alflen desgevraagd over de Fransman. “Maar je ziet wel dat hij na zijn vier goals aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Verder is er weinig veranderd. De groep werkt geconcentreerd toe naar Heracles-uit. En zo hoort het ook.”

Taaier zijn
“Heracles Almelo is een taai team. Dus aan ons de taak om taaier te zijn dan zij”, aldus Alflen over het treffen met de ploeg die de meeste overtredingen maakte van alle Eredivisieteams dit seizoen. “Afgelopen zondag was ik vooral blij met het feit dat we, met alle druk die op die partij stond, zo’n goede uitslag neerzetten. Nu is het zaak een goede prestatie te leveren tegen Heracles. Die zitten er altijd kort op en hebben weinig balbezit nodig om tot kansen te komen; dat weten we.”

Peterson weer op trainingsveld
Aanvaller Kristoffer Peterson maakte deze week zijn rentree op het trainingsveld in Utrecht. De voorbije weken trainde hij individueel in Zweden. “Het is goed dat Kris weer terug is”, zegt Alflen. “Hij heeft al wat dingen in de groepstraining kunnen doen. Maar hij heeft nog wel een paar weken nodig voordat hij weer kan spelen. De spelersgroep heeft hem bijzonder hartelijk ontvangen. Fijn dat hij weer in Utrecht is.”

VOORBESCHOUWING: Heracles Almelo – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.