Jong FC Utrecht – Jong FC Volendam 2-3 (0-2)

Jong FC Utrecht verslikte zich vanavond (dinsdag) op eigen veld in Jong FC Volendam. Die ploeg pakte drie punten op Sportcomplex Zoudenbalch, veel Utrechtse kansen ten spijt: 2-3.

Onnavolgbaar zijn z’n acties zo nu en dan. Als Gyrano Kerk eenmaal op stoom is, dan is er voor veel verdedigers geen houden meer aan. Ook niet voor Oscar Wilffert, de linksback van Jong FC Volendam. Die wordt als de tweede helft tien minuten onderweg is voorbij gesneld door de rechtsbuiten van Jong FC Utrecht, die vervolgens diagonaal de bal in de verre hoek peert: 1-2.

Opnieuw Kerk
Een dik half uur later lukt het Kerk voor de tweede keer om te scoren, en opnieuw is het een aansluitingstreffer die hij maakt. Want gaan aan de eerste goal van Kerk twee treffers van Bert Steltenpool (de 0-1, al heel snel, en de 0-2, halverwege de eerste helft) vooraf, voordat Kerk z’n tweede van de avond scoort, heeft ondertussen ook Genridge Prijor (1-3) het net gevonden. En dat is jammer, want daardoor is de 2-3 van Kerk er eentje die, zo blijkt een paar minuten later als de pot is afgelopen, slechts voor de statistieken is.

Kansen verspeeld
Dat de doelpunten van Kerk niet bijdragen aan tenminste één punt, of misschien wel drie, dat heeft Jong FC Utrecht aan zichzelf te wijten. Niet alleen begint de ploeg wat te wijfelend aan de wedstrijd waardoor de Volendammers in korte tijd op een 0-2 voorsprong komen, ook laat het team van trainer/coach Robin Pronk te veel kansen onbenut.

Gelijkmaker blijft uit
Want hoewel Jong FC Utrecht bepaald niet de Wedstrijd van het Jaar speelt tegen Jong FC Volendam, krijgen de Utrechters kansen zat. Via Hamza Boukhari bijvoorbeeld, die meerdere keren doelman Theo Timmermans op zijn pad vindt. En via de vanaf de linkerflank opererende Issa Kallon, die kort na de 1-2, met dus nog dik een half uur spelen op de klok, een dijk van een kans op de gelijkmaker krijgt. Maar die niet maakt.

Aan kop van Divisie B
Daar wringt deze keer de schoen voor Jong FC Utrecht, dat eerder in de competitie nochtans heeft bewezen over een flink scorend vermogen te beschikken. Met een 4-2 overwinning op Jong FC Groningen bijvoorbeeld, en een 8-0 zege op Jong De Graafschap. Mede dankzij die grote scores en het daardoor zo goede doelsaldo, staat Jong FC Utrecht na vijf speeldagen nog altijd aan kop in Divisie B.

Jong FC Utrecht – Jong FC Volendam 2-3 (0-2)
2. Bert Steltenpool 0-1
22. Bert Steltenpool 0-2
56. Gyrano Kerk 1-2
88. Genridge Prijor 1-3
89. Gyrano Kerk 2-3

Toeschouwers: 300.

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Yemaro Hoogdorp (46. Laurens van der Voort), Darren Rosheuvel, Kai Heerings, Jordy van der Winden; Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Erwin de Groot (74. Bart Ramselaar); Gyrano Kerk, Hamza Boukhari, Issa Kallon (66. Gyliano van Velzen).
Opstelling Jong FC Volendam:
Theo Timmermans; Denzel Prijor, Rafik El Hamdi, Boyd Stevens, Oscar Wilffert; Tom Overtoom (46. Carlos Groen), Dylan Mertens, Liban Abdulahi; Daniël van Son (63. Randy Ababio), Bert Steltenpool (58. Mike Dooyeweerd), Genridge Prijor.

Jong FC Utrecht – Jong FC Volendam 2-3 (0-2)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.