Feitjes en weetjes: FC Utrecht – FC Twente

FC Utrecht ontmoet zondag in Stadion Galgenwaard voor de 43e keer FC Twente in de Eredivisie. De krachtsverhoudingen door de jaren heen zijn in balans. Beide ploegen wonnen dertien keer. Zestienmaal eindigde de ontmoeting tussen beide FC’s in een gelijkspel.

Laatste overwinning
FC Utrecht wacht al vier thuiswedstrijden op een overwinning tegen FC Twente. Alleen tegen Feyenoord wacht FC Utrecht langer op een overwinning. De laatste thuisoverwinning van FC Utrecht op FC Twente werd geboekt in 2008. In Stadion Galgenwaard werd het destijds 3-0.

Vorig Eredivisieseizoen
Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in Utrecht in een gelijkspel. Na negentig minuten stond de eindstand van 1-1 op het scorebord. Na twee minuten spelen maakte Willem Janssen namens FC Twente de 0-1. Een kwartier later bracht Jacob Mulenga FC Utrecht langszij.

Heenwedstrijd
Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht op bezoek bij FC Twente met grote cijfers. Het werd 6-0 voor de Tukkers. Dit betekende de grootste nederlaag voor FC Utrecht en de grootste overwinning voor FC Twente dit seizoen.

FC Utrecht
FC Utrecht heeft in elk van de laatste negentien thuiswedstrijden in de Eredivisie gescoord. De laatste keer dat FC Utrecht niet tot scoren kwam in Stadion Galgenwaard was ruim een jaar geleden tegen NEC. Het duel eindigde in 0-3.

FC Utrecht hield dit seizoen vijf keer ‘de nul’ in een thuiswedstrijd. Alleen Ajax en PSV deden dit vaker.

Trainer Jan Wouters gebruikte dit seizoen al 35 verschillende spelers. Dit is een eredivisierecord. Er werden tot nu toe nooit meer dan 33 spelers gebruikt in een eredivisieseizoen door één club.

Jens Toornstra scoorde in zijn debuutwedstrijd voor FC Utrecht tegen FC Twente vorig seizoen. Ook gaf hij twee assists in de met 2-4 gewonnen wedstrijd.

Mark van der Maarel en Tommy Oar staan op scherp. Beide spelers hebben tot nu toe vier gele kaarten ontvangen in deze voetbaljaargang.

FC Twente
FC Twente is de meest scorende ploeg dit seizoen. De ploeg maakte 56 goals in 25 duels en deed dit maar twee keer beter na zoveel wedstrijden in de Eredivisie. Dit zijn ook de seizoenen waarin de ploeg uiteindelijk de meeste goals maakte, respectievelijk 69 en 82.

FC Twente heeft in de laatste 21 eredivisiewedstrijden gescoord, de langstlopende reeks van alle ploegen.

FC Twente verloor dit seizoen pas drie competitieduels, sinds de eeuwwisseling verloor de ploeg er alleen in het kampioensjaar (2009/2010) minder na 25 wedstrijden: één keer.

FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson is geschorst voor de wedstrijd van zondag.

Negentien spelers droegen zowel het shirt van FC Utrecht als van FC Twente: Adil Ramzi, Arco Jochemsen, Arno Arts, Dwight Tiendalli, Edson Braafheid, Erik ten Hag, Jan Streuer, Jan van Halst, Jan Willem van Ede, Jerry Cooke, Joop Wildbret, Karim Touzani, Michael Mols, Ron van Oosterom, Scott Booth, Simon Cziommer, Tim Cornelisse, Willy Carbo en Willem Janssen die op huurbasis bij FC Utrecht speelt.

Feitjes en weetjes: FC Utrecht – FC Twente

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Feitjes en weetjes: FC Utrecht – FC Twente

 • 01/03/2014 at 19:32
  Permalink

  Wilt u reageren op Feitjes en weetjes van FC Utrecht – FC Twente.
  Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
  Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
  Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.