Voorbeschouwing: FC Utrecht – Excelsior Rotterdam

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen nadert voor FC Utrecht met rasse schreden. Zondag komt Excelsior op bezoek in Stadion Galgenwaard. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Robby Alflen vooruit op het treffen met de Kralingers.

Bijna een elftal aan afwezigen heeft FC Utrecht voor de partij tegen Excelsior, aanstaande zondag. “Maar nog steeds kunnen we een aardige ploeg op de been brengen”, zegt Alflen, die steevast stelt dat de blik niet gericht moet zijn op de spelers op wie je géén beroep kunt doen, maar dat de focus moet liggen op de voetballers die wél inzetbaar zijn. Eén van hen is de 17-jarige verdediger Jelle de Lange. “Ja, mooi hè, een B-junior erbij. Dat vind ik leuk”, glundert de oefenmeester. “Hij is qua leeftijd een B-junior, maar speelt voornamelijk in de A1. Hij is volwassen voor zijn leeftijd, zowel qua fysiek als in z’n koppie”, aldus Alflen over de jeugdinternational van Oranje Onder 17.

Gloren er nu Eredivisiespeelminuten aan de horizon voor De Lange, de voorbije weken waren er al basisplekken voor onder anderen Yannick Cortie en Bart Ramselaar. “Dat zijn, net zoals Kai Heerings die de laatste weken in de basis stond, jongens uit eigen opleiding. Je weet wat je aan ze hebt. En je weet dat je, met jongens die uit de FC Utrecht-opleiding komen, nooit voor schut gaat. Daarom heb ik er geen seconde over getwijfeld om die gasten op te stellen.”

“De laatste thuiswedstrijd van het seizoen wil je goed afsluiten”, vat Alflen de gedachte samen die er leeft in het trainerskantoor en de kleedkamer. “Het is mooi om van je eigen publiek afscheid te nemen met een overwinning.”

Excelsior heeft de punten keihard nodig in de strijd voor lijfsbehoud. “Voor hun gevoel móeten ze”, weet Alflen. “Qua voetbal vind ik Excelsior een beter georganiseerd spelende ploeg dan Go Ahead Eagles, dat we twee weken geleden troffen. Excelsior is op z’n best als ze niet naar voren hoeven te spelen. Ze hebben een snelle voorhoede. Daar moeten we alert op zijn. In de uitwedstrijd gaven we vlak voor tijd twee punten weg. Aan ons de taak om nu wél drie punten te pakken tegen Excelsior.”

FC Utrecht – Excelsior wordt gespeeld op zondag 10 mei. Bij dit duel, dat om 14.30 uur aanvangt, is sprake van vrije verkoop. Dit wil zeggen dat je geen seizoen- of clubkaart hoeft te overleggen bij het kopen van een losse toegangskaart. Kaarten zijn direct -HIER- te bestellen. Ook kan dit in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. Deze shop is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 10 mei kunnen bij de stadionkassa’s op het Westplein achter de Cityside ook kaarten worden aangeschaft. De stadionkassa’s gaan om 12.30 uur open.

Voorbeschouwing: FC Utrecht – Excelsior Rotterdam

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.