Jong Heerenveen – Jong Ajax 1-1

sc-heerenveen-logo-300x300Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong Heerenveeen/Emmen maandag met 1-1 gelijkgespeeld. Yener Arica scoorde al in de tweede minuut namens Jong Ajax. Lesley de Sa en Ricardo Kip maakten het einde van het duel in de Beloftencompetitie niet mee. Beide Ajacieden kregen rood.
Twintig minuten na de openingstreffer van Arica bracht Arsenio Valpoort Jong Heerenveen/Emmen naast Jong Ajax: 1-1. Na een dik uur spelen incasseerde Lesley de Sa zijn tweede gele kaart, waardoor de Amsterdammers met tien man verder moesten. Vlak daarvoor viel Ruben Ligeon geblesseerd uit. De tegenslagen volgden elkaar die fase in rap tempo op voor Jong Ajax. ,,Lesley kreeg op onbegrijpelijke wijze zijn tweede gele kaart”, blikte Gery Vink nog vol ongeloof terug op hét fatale moment voor De Sa. ,,Hij zette een sleepbeweging in en kreeg volgens mij echt een tik. Lesley is niet het type voor een Schwalbe.”

De situatie werd helemaal kritiek toen ook Ricardo Kip in de fout ging. De middenvelder beging in de slotfase een overtreding die werd bestraft met rood. Vink: ,,Kip was te laat met zijn sliding. De rode kaart was wel terecht.” Alles gebeurde voor de ogen van maar liefst 17.000 toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion. Duels tussen Jong Heerenveen en Jong Ajax worden steevast in Heerenveen gespeeld tijdens de herfstvakantie. De thuisclub koppelt aan dit duel een speciale actie voor kinderen en voetballiefhebbers uit de buurt.

,,Het was een enerverende en leerzame avond”, keek Jong Ajax-trainer Gery Vink terug. ,,En een wedstrijd die werd gespeeld in een atmosfeer waarin iedere voetballer wil spelen. Het was een duel met alles erop en eraan. Ik ben trots dat mijn ploeg mentale weerbaarheid heeft getoond. Al lieten wij na de 0-1 zelf kansen liggen op de 0-2.”

De elf Friezen probeerden de in ondertal geraakte ploeg van Jong Ajax onder druk te zetten en creeerden de nodige kansen. Jong Ajax weerstond de druk van de thuisploeg en leek zes minuten voor tijd onverwacht nog een goede slag te slaan ook. Invaller Ouasim Bouy verscheen een-op-een voor de keeper van Jong Heerenveen/Emmen, maar de Ajacied miste…

,,Ik ben er trots op dat mijn team hier een gelijkspel heeft uitgesleept”, besloot Vink. ,,Nogmaals: het was leerzaam en enerverend vanavond. De ploeg heeft veel tegenslagen overwonnen.”

Tekst en foto: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.