Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Excelsior

FC Utrecht op Moederdag? Dat gaat, zeker thuis, vaak prima! De Utrechters kwamen tot nu toe 22 keer in actie op Moederdag, waarvan veertien keer thuis. Acht keer leverde dat de volle buit op, drie keer een puntendeling en ook drie keer een verliesbeurt.

FC Utrecht’s moederdagdoelsaldo voor wat betreft thuispartijen mag er ook zijn: 24 treffers voor om 13 goals tegen. Op Moederdag is Leo van Veen de meest doeltreffende FC Utrecht-speler geweest: drie goals maakte hij die dag. Cedric van der Gun, Igor Gluscevic, Michael Mols, Mitchell van der Gaag en Willy Carbo maakten twee doelpunten op Moederdag.

Het eerste moederdagduel speelde FC Utrecht in 1971 tegen NAC Breda. Die partij eindigde in 0-0. Ook tijdens de laatste keer dat FC Utrecht op Moederdag in actie kwam, in 2013, werd de nul gehouden. Heracles Almelo werd toen met 3-0 verslagen.

Excelsior is een tegenstander die FC Utrecht wel ligt, zo blijkt uit de statistieken. In Stadion Galgenwaard verloren de Utrechters nog nooit van de Rotterdammers. Vijftien keer wonnen de Domstedelingen, twee keer slaagden de Kralingers erin een puntje mee terug naar Woudestein te nemen.

Veel blikken zullen morgen weer gericht zijn op Sébastien Haller. De man die sinds zijn komst tijdens de winterstop naar FC Utrecht al tien Eredivisiegoals maakte en inmiddels tot 2019 vastligt. Sinds Haller’s Eredivisiedebuut maakte er maar één speler meer goals; Memphis Depay (11). Alleen Mark Uth en Luuk de Jong waren dit kalenderjaar bij meer goals betrokken (allebei 15) dan Haller, die zijn aandeel had in 14 treffers.

Trainer/coach Robby Alflen kan tegen Excelsior weer over Jeff Hardeveld beschikken, die een schorsing van één duel heeft uitgezeten. Chris Kum staat bij de Utrechters op scherp. Bij de ploeg van Marinus Dijkhuizen is er één voetballer die nog één gele kaart van een schorsing verwijderd is: Sander Fischer, die tot nu toe in alle 32 competitieduels van de Kralingers in de basis startte.

FC Utrecht – Excelsior wordt gespeeld op zondag 10 mei. Bij dit duel, dat om 14.30 uur aanvangt, is sprake van vrije verkoop. Dit wil zeggen dat je geen seizoen- of clubkaart hoeft te overleggen bij het kopen van een losse toegangskaart. Kaarten zijn direct -HIER- te bestellen. Ook kan dit in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. Deze shop is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 10 mei kunnen bij de stadionkassa’s op het Westplein achter de Cityside ook kaarten worden aangeschaft. De stadionkassa’s gaan om 12.30 uur open.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Excelsior

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.