Voorbeschouwing: Jong FC Utrecht – Jong RKC Waalwijk

jeroen verhoeven scoort tegen almere city met FC UtrechtJong FC Utrecht neemt het maandagavond op eigen veld op tegen Jong RKC Waalwijk. Het betreft een ontmoeting tussen respectievelijk de nummers acht en drie uit de Beloftencompetitie Poule B. Trainer Ab Plugboer blikt terug op de afgelopen periode en vooruit op de wedstrijd met de Brabanders.

Start tweede seizoenshelft
Jong FC Utrecht is de tweede seizoenshelft voortvarend begonnen. De eerste twee duels werden omgezet in de volle winst. “De afgelopen twee wedstrijden hebben we eindelijk toegeslagen in kansrijke situaties”, concludeert Plugboer. “Voor de winterstop creëerden we deze kansen ook wel, maar haalden we er weinig rendement uit.”

Samenstelling spelersgroep
Jong FC Utrecht heeft dit seizoen door blessureleed en schorsingen bij het eerste elftal al aardig wat spelers zien doorschuiven. Spelers als Sean Klaiber en Yannick Cortie trainen sinds de tweede seizoenshelft vast mee met het eerste elftal. “De situatie is wisselend. Deze week konden we met een grotere groep trainen. Aan de ene kant is het af en toe lastig om met weinig spelers op de training je voor te bereiden op de wedstrijden, maar aan de andere kant is het ook mooi om te zien dat spelers doorstromen en de kans krijgen zicht te manifesteren.”

Jordy van der Winden
Eén van die spelers is linkervleugelverdediger Jordy van der Winden. Vorige week zondag mocht hij in de wedstrijd tegen Ajax zijn opwachting maken in het keurkorps van trainer Jan Wouters. “Het is voor Jordy natuurlijk een geweldige ervaring om te mogen spelen tegen Ajax”, meent Plugboer. “Door een aantal blessures en zijn goede spel bij de beloftenploeg heeft hij de mogelijkheid gekregen om zijn debuut te maken.”

Heenwedstrijd
Eerder dit seizoen verloor Jong FC Utrecht met 1-0 op bezoek bij Jong RKC Waalwijk. “In deze wedstrijd hadden wij misschien wel zeventig procent balbezit en speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op de helft van de tegenstander. Jong RKC Waalwijk opereerde vanuit een gesloten formatie en werd vooral gevaarlijk vanuit de counter. Eén omschakelmoment kostte ons de kop. Wat dat betreft liet Jong RKC Waalwijk daar zien hoe je het maximale rendement haalt uit de kansen.”

Blessures
Jong FC Utrecht kan vanwege blessureleed maandagavond geen beroep doen op middenvelder Thijs van Hofwegen.
Het duel tussen Jong FC Utrecht en Jong RKC Waalwijk begint maandagavond om 18.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en is vrij toegankelijk.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.