Voorbeschouwing: FC Utrecht – AFC Ajax

Met senior coach Harry van den Ham blikt FCUtrecht.nl vooruit op de wedstrijd van zondag: FC Utrecht – Ajax. Een bijzondere partij; dat staat buiten kijf. Een pot ook, waarop de Utrechters zich met een nagenoeg volledig fitte selectie voorbereiden.

“Goed”, geeft Van den Ham antwoord op de vraag hoe de internationals van FC Utrecht zijn teruggekomen van hun verplichtingen met diverse nationale teams. Sofyan Amrabat (Marokko), Rubio Rubin (Verenigde Staten), Tommy Oar (Australië), Yassin Ayoub, Jeff Hardeveld (beiden Jong Oranje), Sébastien Haller (Jong Frankrijk), Kristoffer Peterson (Jong Zweden) en Issa Kallon (Oranje Onder 19) vlogen uit voor internationale wedstrijden. “Allemaal zijn ze weer een ervaring rijker”, zegt Van den Ham. “Dit soort wedstrijden zijn goed voor hun ontwikkeling. Ze zijn allemaal fit en met een goed gevoel weer teruggekomen in Utrecht. Jeff die debuteerde, Yassin die in de basis stond bij Jong Oranje; dat is mooi.”

Achtbaan
Rubin trainde en speelde in een tijdsbestek van amper een week in Nederland, Denemarken, Zwitserland en Engeland. Hij kwam in actie met het nationale team van de Verenigde Staten en Verenigde Staten Onder 20. “Hij zit in een achtbaan”, aldus Van den Ham over de talentvolle Amerikaan. “En Rubio is volop in ontwikkeling. Hij doet zijn best bij de nationale selecties, laat zich hier in Utrecht gelden. Hij is jong, dus alles gaat met pieken en dalen. Wat Rubio typeert, is dat hij wil slagen in alles wat hij doet. Dat is die typische Amerikaanse drive.”

‘Keuzes maken’
Mede dankzij het feit dat de internationals van FC Utrecht fit van hun verplichtingen terugkeerden, was het druk op het trainingsveld van Sportcomplex Zoudenbalch deze week. Alleen Nacer Barazite, Ruud Boymans en Michael Zullo zijn niet inzetbaar. “Dus kunnen we als technische staf keuzes maken en moeten we, maar dat hoort bij het vak, ook jongens teleurstellen”, geeft Van den Ham aan. “Als trainer wil je graag een volledig fitte groep tot je beschikking hebben.”

Tot op het bot gemotiveerd
“Toen ik speelde”, maakt de senior coach van FC Utrecht een reis door de tijd, “was de thuiswedstrijd tegen Ajax al een bijzondere. Als Ajax op bezoek komt, dan ben je tot op het bot gemotiveerd. Dan speel je met het mes tussen de tanden. Trouwens; tegen wie je ook speelt, je moet altijd de juiste instelling hebben. Maar Ajax-thuis, dat is nu eenmaal een andere wedstrijd. Ajax heeft het altijd moeilijk in Stadion Galgenwaard. Ze weten dat ze een moeilijke wedstrijd te wachten staat, als de naar Utrecht komen.”

‘Alles erop en eraan’
Van den Ham ziet kansen op Utrechts succes, aanstaande zondag. “Dit Ajax is niet het Ajax van vorig jaar”, stelt hij. “Alhoewel het team ook dit seizoen een aantal heel goede wedstrijden heeft gespeeld en nog altijd over veel kwaliteit beschikt. Wie Frank de Boer ook opstelt; er staan altijd spelers met veel kwaliteit. Wij moeten tot het gaatje gaan en zorgen voor een wedstrijd met alles erop en eraan.”

Kom zondag ook kijken naar FC Utrecht – Ajax! Koop jouw wedstrijdkaart in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-verkooppunt.

Voorbeschouwing: FC Utrecht – AFC Ajax

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.