VV Buitenpost – Ajax 0-4

Jeroen Verhoeven vv Buitenpost - AjaxAjax heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 4-0 van vv Buitenpost gewonnen. Rodney Sneijder (2), Jan-Arie van der Heijden en Mats Rits zorgden in Friesland voor de doelpunten op het uitverkochte sportpark De Swadde. Theo Janssen maakte zijn officieuze debuut in het shirt van Ajax.

Uiteindelijk slaagden de amateurs van Buitenpost er bijna een helft in om de nul te houden. Eén minuut voor rust brak Rodney Sneijder de ban in Friesland. De middenvelder van Ajax schoot de bal langs keeper Albert Kobus, die tot dat moment zijn doel schoon had gehouden. Een goede prestatie van de eersteklasser, want het was slechts een kwestie van tijd voor dat het eerst doelpunt zou vallen. Na de eerste trainingsweek waagden met name Lorenzo Ebecilio, Siem de Jong en gelegenheidsspits Aras Özbiliz verschillende pogingen om de eerste treffer van het nieuwe voetbalseizoen te maken. Ook Miralem Sulejmani deed in de vijfde minuut een aardige poging, maar zijn schot eindigde tegen de lat.

De wedstrijd in Buitenpost betekende ook het officieuze debuut van Theo Janssen in een Ajax-shirt. Net als de nieuwelingen Derk Boerrigter en Mats Rits kwam hij een helft in actie. De van FC Twente overgekomen middenvelder nam in de eerste drie kwartier alle hoekschoppen voor zijn rekening. Voor rust kreeg hij één keer een mooie gelegenheid om zijn specialiteit te tonen, maar zijn eerste vrije trap op kansrijke positie eindigde in de muur. Het eerste optreden van Janssen eindigde daardoor zonder goal, maar wel met een eervolle vermelding in de clubhistorie van Buitenpost, waar ook Ronald Koeman ooit zijn debuut voor FC Barcelona maakte.

Direct na rust verdubbelde Ajax de score. Jan-Arie van der Heijden zette Ajax met een kopbal op een 0-2 voorsprong. De middenvelder reageerde attent bij een niet goed weggewerkte vrije trap van Sneijder. Met een boogje kopte hij de bal in het Friese doel. Een mooie opsteker voor Van der Heijden, die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Willem II speelde.
Vervolgens duurde het tot halverwege de tweede helft voordat er opnieuw iets te juichen viel. Voor de derde keer stond Sneijder aan de basis van het doelpunt. Op aangeven van invaller Jody Lukoki schoot hij van dichtbij Ajax’ derde doelpunt binnen. Een kwartier voor tijd tilde Mats Rits de score naar 0-4. Uit een voorzet van invaller Derk Boerrigter bekroonde de 17-jarige Belg zijn officieuze debuut een treffer.

2011-07-02 Buitenpost-Ajax  Buitenpost Friesland jeroen verhoevenMaandag vertrekt Ajax voor een zesdaags trainingskamp naar De Lutte. In het oosten van Nederland speelt het team van Frank de Boer woensdag opnieuw een oefenwedstrijd tegen amateurs. In Aalten is eersteklasser AZSV de tegenstander. Het trainingskamp in De Lutte wordt zaterdag in Drenthe afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Emmen.

Tekst: Ajax.nl/ Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.