FC Utrecht – Dundee United 2-1 (0-0)

FC Utrecht – Dundee United jeroen verhoeven

In de eerste serieuze testcase van voetbaljaargang 2014/2015 was FC Utrecht met 2-1 te sterk voor Dundee United. Tegen de ploeg uit de Schotse Premier League maakten Jens Toornstra en Leon de Kogel de Utrechtse doelpunten.

Het kaarsje, zo vertelt middenvelder Willem Janssen van FC Utrecht na afloop voor de camera van RTV Utrecht, gaat bij de Utrechters in het laatste kwartier van de wedstrijd langzaam uit. Niet gek ook, licht oefenmeester Robby Alflen even later toe. Zijn ploeg heeft er immers net een intensief trainingskamp in Zeeland opzitten. En speelt, ondanks een week van flinke trainingsarbeid, tegen de Schotten een degelijke pot voetbal. Belangrijker nog: speelt het voetbal dat wordt nagestreefd.

Dat voetbal houdt, simpel gezegd, in: ervoor zorgen dat je de bal hebt. En als je die niet hebt, er alles aan doen die zo snel mogelijk weer te veroveren. Het blijkt een aanpak te zijn die voor succes zorgt in het duel met Dundee United. De Schotten, nochtans vierde in de Schotse Premier League van afgelopen seizoen en finalist in de FA Cup, hebben amper een antwoord op de Utrechtse branie.

FC Utrecht – Dundee United jeroen verhoeven

Toch hoeft de bediener van het scorebord van Stadion Galgenwaard pas na de pauze in actie te komen. Op aangeven van Danny Verbeek, die een sterke wedstrijd speelt, schiet Jens Toornstra in de derde minuut van de tweede helft even hard als geplaatst de 1-0 binnen.

Vier minuten later is het opnieuw raak. Deze keer is het Mark Diemers die het voorbereidende werk voor zijn rekening neemt en rondt Leon de Kogel het af: 2-0.

Pas vijf minuten voor tijd doen de Schotten wat terug. Op het moment dat het Utrechtse kaarsje wat minder fel brandt, prikt Brian Graham in de verre hoek de 2-1 binnen. Verder dan dat komen de Schotten in Stadion Galgenwaard niet, waardoor de vijfde oefenzege in evenveel duels voor FC Utrecht in de voorbereiding van seizoen 2014/2015 een feit is.

FC Utrecht – Dundee United jeroen verhoeven

FC Utrecht – Dundee United 2-1 (0-0)
48. Jens Toornstra 1-0
52. Leon de Kogel 2-0
85. Brian Graham 2-1

Toeschouwers: 6.553.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven;  Mark van der Maarel (62. Gévero Markiet), Ramon Leeuwin, Kai Heerings, Yannick Cortie (46. Chris Kum); Anouar Kali, Willem Janssen (72. Adam Sarota), Jens Toornstra; Mark Diemers (62. Nacer Barazite), Leon de Kogel (62. Rubio Rubin, 70. Fernando Quesada), Danny Verbeek.

Opstelling Dundee United:
Radoslaw Cierzniak; Blair Spittal (82. Scott Smith), Andrew Robertson, Sean Dillon, Calum Morris; Paul Paton, John Rankin (82. Scott Fraser), Stuart Armstrong (72. Chris Erskine); Nadir Ciftci (72. Brian Graham), Ryan Dow (72. Mario Bilate), Gary Mackay-Steven (62. Charlie Telfer).

FC Utrecht – Dundee United jeroen verhoeven

FC Utrecht – Dundee United 2-1 (0-0)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “FC Utrecht – Dundee United 2-1 (0-0)

  • 21/07/2014 at 20:16
    Permalink

    Zijnde een van de weinige FC Utrecht supporters in Zeeland heb ik genoten van jullie spel en aanwezigheid in Serooskerke. De spelopvatting en relaxte sfeer en dito houding naar het publiek toe is FC Utrecht waardig en de reden dat ik ooit als kind fan werd! Het wordt volgens mij een geweldig seizoen eindigend in top 6. Volgend jaar weer trainingskamp in Zeeland? Zeker welkom op het mooie faciliteitrijke sportpark Veerse Poort.in Middelburg. Groet en succes! Marc Zaaijer

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.